powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας εν όψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος



Με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, εν όψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, η ΕΛ.ΑΣ λαμβάνει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:
-Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής.
-Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
-Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
-Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας , σε περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.


-Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
-Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Σημειώνεται, ότι σε όλη την διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκεται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ και κυρίως οι Υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: