powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'', το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση, Ίλιον




Αριθ. Πρωτ. 3304       Αθήνα 24-5-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

''Πανηπειρώτικο αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'',  το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00',  στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή, πάρκο Τρίτση,  Ίλιον

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας και της  Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018», στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη στην Αττική.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 21.00',  οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο κτήμα Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή.
Το Μεγάλο ''Πανηπειρώτικο  αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης 2018'', εξαπλώνεται σε όλο το χώρο, στο κτήμα του Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, που διαμορφώνεται ειδικά για αυτή τη βραδιά, σε χώρο ενός αυθεντικού ανταμώματος μουσικής και χορευτικών παραστάσεων και με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων για όσους από τους  επισκέπτες επιθυμούν, με τραπεζοκαθίσματα, με χώρο για τον χορό που θα ακολουθήσει μετά την επίδειξη των χορευτικών μας, των χιλιάδων επισκεπτών μας.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης. Και με πολυμελή χορευτικά,  όλων των χορευτικών, των Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αττικής.
Στο χώρο θα στηθούν  περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από τη ζωή των Ηπειρωτών, των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Τελείως αλλιώτικο το κορυφαίο κάλεσμα της Π.Σ.Ε. αυτό το καλοκαίρι. Κορυφαίο κάλεσμα σε αντάμωμα Πολιτισμού και Παράδοσης και χορούς κυκλωτικούς, κάλεσμα για συμμέτοχους και όχι για θεατές. Οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες θα πέμψουν μηνύματα ανάτασης και έγερσης, πολύτιμα σήμερα. Η ζωή σήμερα περισσότερο από άλλοτε, δεν μας θέλει θεατές, οι καιροί μας θέλουν μαζί, τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο. Όλοι μαζί, όπως ακριβώς τα Ηπειρώτικα Ανταμώματα, που θα απλώσουν τη χάρη και την ομορφιά τους, τον παλμό και τους ρυθμούς τους, σε όλο το ειδικά διαμορφωμένο χώρο,  στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, δίπλα στο πάρκο Τρίτση. Σε μια απαράμιλλη πανδαισία, με το τυπικό αλλά και την ελευθερία των ηπειρώτικων χορευτικών παραστάσεων, τον αυτοσχεδιασμό, τη συμμετοχή και την κατάνυξη που θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη. Αξίζει όλοι να το ζήσουν και να το κοινωνήσουν.
Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαγητό από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας.
Και όπως  συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το αντάμωμα  θα κρατήσει μέχρι αργά, μέχρι το πρωί, όσο κρατά το κέφι για χορό και γλέντι με τους συμπατριώτες.
Το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 ανταμώνουμε όλοι στο κτήμα  του Δήμου Ιλίου στον Πύργο Βασιλίσσης, δίπλα στο πάρκο Τρίτση.
Γράφουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα σε ένα αντάμωμα που θα γίνει το κορυφαίο πανελλήνιο αποδημικό αντάμωμα αυτό καλοκαίρι στην Αθήνα, συνέχεια των παλαιότερων καλοκαιρινών  ηπειρώτικων ανταμωμάτων, στο θέατρο Πέτρας στη Πετρούπολη, το Δημοτικό Στάδιο Ιλίου, το γήπεδο του Baseball  του Ελληνικού, κλπ,  που όσοι τα ζήσαμε, έχουμε να τα μνημονεύουμε και να τα μολογάμε με για πολλά χρόνια!
Και αυτό αξίζει να το ζήσουμε όλοι μαζί!!!

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: