powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα περιβάλλοντος, οδικών και αγροτικών υποδομών


Αποφάσεις για τρεις ακόμη μεγάλες δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, για έργα αποκατάστασης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, ως επίσης για την εξυπηρέτηση των αγροτών, έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
 Αναλυτικά:
 Περιβαλλοντικά έργα
1.Αναδείχτηκε ο ανάδοχος (ΦΕΙΔΙΑΣ ΑΤΕ) για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ιωαννίνων,  συνολικού προϋπολογισμού € 521.000.
2.Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του ΣΜΑ Ηγουμενίτσας προϋπολογισμού € 918.500.
3. Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγιδίων του λειτουργούντος ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων) στη θέση Ελληνικό του Δ.Δ. Ελληνικού του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 1.596.900.
Οδικά έργα
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης:
τη δημοπράτηση του έργου «Συντήρηση- βελτίωση του δρόμου που συνδέει τον οικισμό Κούνιες με την 16η επαρχιακή οδό (Καλλονή – Ράμια)» της Π.Ε. Άρτας με  προϋπολογισμό € 250.000.
τη δημοπράτηση του έργου  «Εργασίες αποκατάσταση της 24ης Ε.Ο. (κατασκευή τάφρου) στη θέση Ελάτη Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού € 35.000 την εκτέλεση έργου για τη διαμόρφωση του  οδοστρώματος (φρεζάρισμα) σε επικίνδυνες στροφές στην επαρχιακή οδό από Γέφυρα Πλάκας έως Καλέντζι και από Ελληνικό έως Κουτσελιό λόγω ολισθηρότητας και παγετού (παροχή Υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 15.000 €.
Επίσης η Ο.Ε. ανέδειξε αναδόχους για τα έργα:
Αποκατάσταση οδού Πλαταριά- Φασκομηλιά Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Ανάδοχος ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.
Διαγράμμιση- σήμανση εθνικής οδού 19 τμήματος Παραμυθιά- Γλυκή, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.
Αποκατάσταση 41 Γ επαρχιακής οδού από 43ο χλµ. Παλαιάς Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Τρικάλων έως οροπέδιο Πολιτσών Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 40.000 €. Ανάδοχος ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ.
Εργασίες για αποκατάσταση γεφυρών
Μία μελέτη και δύο έργα δρομολογούνται άμεσα από την Περιφέρεια, με σημερινές αποφάσεις της Ο.Ε.,  για την αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν γέφυρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων
Η μελέτη, είναι προϋπολογισμού € 44.550,72 και αφορά  τρεις γέφυρες που βρίσκονται,    πλησίον του οικισμού Δ.Ε. Πραμάντων, στη θέση «Παναγιά» Μετσόβου και στη συνδετήρια οδό Ελεούσας Δήμου Ζίτσας- Κρύας Δήμου Ιωαννιτών.
 Τα έργα αφορούν:
Α)  «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών στην γέφυρα Σπηλιωτοπούλου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης», προϋπολογισμού 40.000 €, για τις οποίες ανάδοχος αναδείχτηκε  ο Κωνσταντίνος Συγκούνας.
Β) Την αποκατάσταση της γέφυρας μπέλλεϋ στο Λίθινο Ζίτσας, με προϋπολογισμό 61.000 ευρώ. Η αποκατάσταση θα γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΙΓΜΕ, ήτοι επέκταση της σημερινής γέφυρας κατά 6 μέτρα και σε πρώτη φάση - σύμφωνα με την πρότασή του- θα επιτρέπεται η χρήση της για πεζούς και ελαφρά οχήματα.
Σε δεύτερο στάδιο η Περιφέρεια εξετάζει ήδη τη δυνατότητα κατασκευής νέα σύγχρονης γέφυρας σε νοτιότερο σημείο του ποταμού Καλαμά, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλα τα οχήματα.
Συντήρηση αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Αχέροντα και ΤΟΕΒ Λάμαρης
Τη συνδρομή της για μια ακόμη φορά στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των αντλιοστασίων ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ενόψει και της νέας καλλιεργητικής περιόδου, παράσχει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Συγκεκριμένα με αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, η Περιφέρεια καλύπτει την προμήθεια ανταλλακτικών και ηλεκτρολογικού υλικού για το αντλιοστάσιο Γλυκής του ΤΟΕΒ Αχέροντα- Γλυκής συνολικού προϋπολογισμού 23.808 ευρώ και για το αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Λάμαρης συνολικού προϋπολογισμού 24.452 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: