powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Αρκετά τα προβλήματα στο Δήμο Δωδώνης από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών

Αρκετά είναι τα προβλήματα που άφησε στον Δήμο Δωδώνης, το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Καταπτώσεις, κατολισθήσεις και καθιζήσεις καταγράφονται σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, επαρχιακού και δημοτικού ενώ δύσκολη παραμένει η κατάσταση για τους παραποτάμιους οικισμούς στον Λούρο και τον Αχέροντα.
Μάλιστα σε ορισμένα σημεία, με πλέον χαρακτηριστικά στο Κουκλέσι και την Μουσιωτίτσα, παρασύρθηκαν πεζογέφυρες που ένωναν οικισμούς.
Στο λεκανοπέδιο (Δημοτική Ενότητα Αγίου Δημητρίου) καταγράφηκαν αρκετά πλημμυρικά φαινόμενα που οφείλονται και στην διέλευση της Ιόνιας Οδού. Σε δύο τοπικές κοινότητες (Κρυφοβό και Μουσιωτίτσα) παρασύρθηκαν δίκτυα ύδρευσης από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν. Σημαντικές είναι οι ζημιές που έχουν καταγραφεί στην Δημοτική Ενότητα Σελλών από κατολισθήσεις που για μία ακόμη φορά έπληξαν το οδικό δίκτυο. Και σήμερα, μηχανήματα του Δήμου αλλά και ιδιωτικά δουλεύουν ασταμάτητα προκειμένου να αποκαταστήσουν την βατότητα σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου.
Ο Δήμος Δωδώνης ήδη έχει απευθύνει έγγραφο προς το Υπουργείο Υποδομών ζητώντας την επιτάχυνση των έργων που προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ειδικά στο τμήμα του λεκανοπεδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: