powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία, το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τελευταίο βόρειο τμήμα της Ιόνιας Οδού (Πέρδικα – Α/Κ Εγνατίας, Ιωάννινα).
Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, περίπου 14 χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.
Με την παράδοση του τελευταίου τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό.
Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα, 14 περίπου χιλιομέτρων, με την παράδοση του οποίου η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος, ολοκληρωμένος, σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Αθήνα με τα Ιωάννινα σε 3,5 ώρες.
Έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, όπως το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου, 2 ανισόπεδους κόμβους, τη δίδυμη σήραγγα της Αμπελιάς, τη γέφυρα του Κρυβοφού, 11 άνω και κάτω διαβάσεις, καθώς και 51 οχετούς.
Με τη σημερινή παράδοση του εν λόγω τμήματος στην κυκλοφορία, η διάρκεια της διαδρομής από Πέρδικα Ιωαννίνων στον κόμβο της πόλης με την Εγνατία Οδό μειώνεται στο μισό!

Ο κ. Σπίρτζης στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα, ως ημέρα ιδιαίτερη, γνωστοποιώντας πως τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ο ηπειρώτης πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει το σύνολο του έργου.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου, υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας καθώς ανοίγουν νέα μέτωπα τόσο στον Ε65 όσο και στα συνοδά έργα της Εγνατίας, στις συνδέσεις με τα αστικά κέντρα στην παρά Ιόνια, όσο και στην έναρξη της σύνδεσης της Ιόνιας και της Εγνατίας με την Αλβανία.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε παράλληλα πως η χώρα σε ένα χρόνο βγαίνει από τα μνημόνια αφήνοντας πίσω της την κρίση σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν αρκεί η έξοδός της χώρας στις αγορές. Πρέπει να φτιάξουμε τις δικές μας αγορές για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχουν το σιδηροδρομικό και το οδικό δίκτυο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: