powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης στα Ιωάννινα


Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 64 και 80 ετών, που διαπράχθηκαν την 19 και την 22-08-2016 αντίστοιχα, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία 33χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης της, η 33χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπάτησε δύο γυναίκες, ηλικίας 80 και 64 ετών, στην πόλη των Ιωαννίνων, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, προσέγγισε τις δύο γυναίκες και με το πρόσχημα ότι ενεργούσε για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων και ότι δικαιούνται επιστροφής χρηματικού ποσού από την εφορία, απέσπασε από αυτές χρηματικό ποσό και κοσμήματα, για την αγορά υποτιθέμενων «παραβόλων» που ήταν αναγκαία για την είσπραξη.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση τυχόν συνεργών της 33χρονης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: