powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

«Έφυγε» ο καταγόμενος από το Κρυονέρι Πωγωνίου επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης


Η νεκρώσιμος ακολουθία θα λάβει χώρα την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 15:00 στη Μητρόπολη Αθηνών και η ταφή στην πατρίδα του, στο Κρυονέρι Πωγωνίου, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ξενοδόχους, ο καταγόμενος από το Κρυονέρι Πωγωνίου Κωνσταντίνος Μήτσης δεν είναι πια κοντά μας.
Γεννήθηκε στο Κρυονέρι Πωγωνίου και σε ηλικία δέκα ετών, στην περίοδο του εμφυλίου, έφυγε και ύστερα από περιπέτειες, για να φτάσει στην Αθήνα να βρει την τύχη του.
Εργατικός και μεθοδικός κατάφερε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.
Στην αρχή ως πωλητής ενδυμάτων στη συνέχεια έφτιαξε το πλεκτήριο στο Γαλάτσι και με αυτό σαν βάση μπήκε και μεγαλούργησε στον ξενοδοχειακό χώρο.
Παράλληλα ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ, έχοντας στην ιδιοκτησία του, τον "Αδέσμευτο Τύπο" και την "Βραδυνή". 
Οι επιχειρήσεις του  Κωνσταντίνου Μήτση, είχαν πάντα ανοιχτές τις πόρτες σε εκείνους που έψαχναν εργασία.
Επιθυμία του να αναπαυθεί στο νεκροταφείο του χωριού του,  πλάι τους τάφους των γονέων του.Στον ξενοδοχειακό χώρο ήταν ο ιδρυτής της αλυσίδας Mitsis Hotels, με 20 και πλέον ξενοδοχειακές μονάδες στο χαρτοφυλάκιο της σ' όλη την Ελλάδα.
Ο Κωνσταντίνος Μήτσης φτάνει στην Αθήνα σε παιδική ηλικία, στα τέλη της δεκαετίας του 1940.
Στη μεταπολεμική ελληνική πρωτεύουσα που προσπαθεί να ορθοποδήσει και σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Μήτσης καταπιάνεται με μια σειρά από δουλειές ολοκληρώνοντας παράλληλα τη φοίτησή του στο 1ο Γυμνάσιο Αθηνών, σε μια από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα.
Στους δρόμους της Αθήνας, με πνεύμα δυνατό, ανήσυχο και δημιουργικό, ο Κωνσταντίνος Μήτσης αφουγκράζεται, μαθαίνει και αρχίζει τη δική του επιχειρηματική πορεία.
Σε ηλικία μόλις 17 ετών ξεκινά την επιχειρηματική του δραστηριότητα ανοίγοντας την πρώτη του βιοτεχνία, που ασχολείται με την κλωστοϋφαντουργία.
Από την πρώτη κιόλας αυτή επιχειρηματική απόπειρα διαφαίνεται η επιτυχία, με αποτέλεσμα η βιοτεχνία να φτάσει να απασχολεί 170 άτομα, σε λιγότερα από δέκα χρόνια.
Σήμερα ο όμιλος επιχειρήσεων Mitsis δραστηριοποιείται στις εκδόσεις, την κλωστοϋφαντουργία, τα κατασκευαστικά και την οινοποιία.
Η καρδιά, όμως, των επιχειρήσεων χτυπάει στη φιλοξενία και τον τουρισμό.
Αφήνοντας πίσω τα όνειρα για μια καριέρα στο θέατρο και επιλέγοντας τον τομέα της φιλοξενίας από τα ναυτιλιακά, ο Κωνσταντίνος Μήτσης ανοίγει το 1978 το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας.
Πρόκειται για το ξενοδοχείο Ramira στο νησί της Κω.
Είναι η πρώτη σελίδα, ο πρώτος σταθμός σε μια μεγάλη πορεία. Ακολουθούν ξενοδοχεία στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, την Αθήνα, τα Ιωάννινα και τα Καμένα Βούρλα.
Τα ξενοδοχεία χτίζονται και δημιουργούνται έχοντας διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα το καθένα, αλλά η ίδια φιλοσοφία και το ίδιο όραμα διέπει τη λειτουργία τους: τα ξενοδοχεία πρέπει να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους επισκέπτες τους μέσα από την ποιοτική διαμονή, τις προτάσεις για δραστηριότητες, τις άψογες εγκαταστάσεις, το προσεγμένο φαγητό πραγματώνοντας όλες τις διαστάσεις της πραγματικής ελληνικής φιλοξενίας.
Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του Κώστα Μήτση στο timetv
«Στα ξενοδοχεία Mitsis ισχύει ο νόμος της συνεχούς προόδου» και ο Κωνσταντίνος Μήτσης με το πρωτοποριακό του πνεύμα και μέσα από τα ταξίδια του ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο Ramira στην Κω συστήνει στον ελληνικό ξενοδοχειακό κόσμο ένα καινούργιο μοντέλο φιλοξενίας που μέχρι σήμερα εξελίσσεται μέσα από πρωτοποριακές υπηρεσίες και καινούργιες προτάσεις για δραστηριότητες και γευστικές απολαύσεις.
Τα ξενοδοχεία Mitsis σήμερα υποδέχονται περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: