powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος


Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Τετάρτη 25 Μαίου 2016, στο Κινηματοθέατρο ''Καλυψώ'' του Δήμου Καλλιθέας,  στο ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, του Χορευτικού Ομίλου Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός''.
Ξεσήκωσε τους εκατοντάδες θεατές του Δημοτικού Κινηματογράφου-Θεάτρου "Καλυψώ" (Γρηγορίου Λαμπράκη 9 - παραπλεύρως γηπέδου Καλλιθέας) του Δήμου Καλλιθέας, με το άρτιο της απόδοσης και υπό την άριστη καθοδήγηση του μαέστρου της Βαγγέλη Κώτσου, των παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών, που απέδωσε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που συμμετείχε στο ετήσιο Χορωδιακό Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Χορευτικός όμιλος Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, το βράδυ.
Υπό τους ήχους της παραδοσιακής κομπανίας του εξαίρετου Ηπειρώτη κλαρινίστα Κώστα Παππά, με τον Παύλο Μπατσικούρα στο βιολί, τον Μιχάλη Καραχάλιο στο λαούτο και τον Κώστα Σωτηρόπουλο στο ντέφι, η Παραδοσιακή Χορωδία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, απέδωσε το Συρρακιώτικο τραγούδι ''Μηλίτσα που ΄σαι στο γκρεμό'', το Σουλιώτικο ''Τρία Μπαϊράκια'', το Ζαγορίσιο ''Καπέσοβο'' και το Πωγωνήσιο ''Ξεχωρίσματα''.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ακόμη οι χορωδίες, του Πολιτιστικού Ομίλου Δάφνης-Υμηττού ''Ελλήνων Ρίζες'', του Κέντρου Λαϊκού Πολιτισμού Ιλίου ''Το πανηγύρι'', του Συλλόγου Φίλων του γνησίου Δημοτικού Τραγουδιού, του Χορού και της Παράδοσης ''Η Ρωμιοσύνη'', του Χορευτικού Ομίλου Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', και του Συνδέσμου Φίλων Χορού και Παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας.
Πολυφωνικά τραγούδια απέδωσε το πολυφωνικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', ενώ το τμήμα Κρουστών του ιδίου Ομίλου απέδωσε ηπειρώτικους σκοπούς, συνοδεία της Κομπανίας του Κώστα Παππά, με τον Βαγγέλη Κώτσου στο τραγούδι.
Τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Γαβριήλ, τον Έφορο Πολιτισμού Κώστα Μάτσια και το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνης για τη Χορωδία Μαίρη Καραγιώργου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για το άρτιο της οργάνωσης, στο διοργανωτή του Φεστιβάλ, Χορευτικό Όμιλο Ελληνικής Παράδοσης ''Ο Σταυραετός'', σε όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση και τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και τον μαέστρο της Βαγγέλη Κώτσου, για το άψογο της παρουσία της, που το κατέδειξε και ο ενθουσιασμός του κόσμου και το παρατεταμένο του χεροκροτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: