powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Άσκηση της Πυροσβεστικής με την κωδική ονομασία «Διά Πυρός 2016» στη Δωδώνη

Μία προγραμματισμένη άσκηση, με τη συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και με την κωδική ονομασία «Διά Πυρός 2016» για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή της Δωδώνης πραγματοποιήθηκε χτες από την  Πυροσβεστική Υπηρεσία στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη φετινής αντιπυρικής περιόδου.
Με την συμμετοχή όλων των υπηρεσιών και παρουσία του περιφερειακού διοικητή της Π.Υ. Ηπείρου, οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών ενημερώθηκαν διεξοδικά για τους κινδύνους από φωτιά, αλλά και τους τρόπους δράσης της Πυροσβεστικής ενώ στην άσκηση ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία δόθηκε στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Οχήματα της Πυροσβεστικής καθώς και πυροσβέστες εκτέλεσαν το σχέδιο ενώ χρονομετρήθηκε η άσκηση προκειμένου να υπάρχουν σαφή στοιχεία για το χρόνο επέμβασης σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
 Ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου κ. Σκούπρας  μιλώντας για την άσκηση είπε ότι ήταν στα πλαίσια του γενικού προγραμματισμού και τόνισε ότι η Πυροσβεστική είναι πάντα σε ετοιμότητα. Παράλληλα ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και την Αδελφότητα για την παροχή της αίθουσας όπου έγινε η ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: