powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Συνάντηση της ΠΣΕ με τον βουλευτή και Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε


Συνάντηση στα γραφεία της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας Ελλάδος, είχε σήμερα Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ο βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλης Ντούλες, που συνοδευόταν από το στέλεχος της Ομόνοιας στην Ελάδα και Πρόεδρο της Ένωσης Αδελφοτήτων Αποδήμων Επαρχίας Λιβαδειάς Βορείου Ηπείρου Γιώργο Τζουμάκα,  με τον Πρόεδρο  της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών Γιώργο Δόση και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση στον  Βουλευτή του Αλβανικού Κοινοβουλίου, για τις ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για ζητήματα που άπτονται του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, του μόνιμα εγκατεστημένου στη χώρα.
Από την  πλευρά του ο Βαγγέλης Ντούλες  ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΠΣΕ, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι από την άλλη πλευρά Ηπειρώτες, ως και τη στάση του Αλβανικού Κράτους σε ζητήματα ελληνικών περιουσιών σε όλη την Αλβανία και ειδικά στη  περιοχή της Χιμάρας. Ακόμη ζήτησε από την ΠΣΕ, να παρέμβει στο Ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων που αμφισβητούνται στο Διεθνές  Δικαστήριο της Χάγης από τους Αλβανούς Τσάμηδες.
Μεταξύ των 2 πλευρών συναποφασίστηκε η συνδιοργάνωση κοινών πολιτιστικών παρεμβάσεων-δράσεων  στην Αλβανία και την Ελλάδα  και η τακτική επικοινωνία και αλληλοενημέρωση, για ζητήματα που άπτονται του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα, την Αλβανία και την αλλοδαπή.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: