powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου (28-3-2016)


Αποφάσεις για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και γνωμοδοτήσεις επί Μ.Π.Ε. έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή συνεδρίασή της.
Ειδικότερα, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:
«Στερέωση-αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βρυσοχωρίου»,  προϋπολογισμού 70.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού &Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Ανακατασκευή Καθεδρικού Ναού Αγίου Βλασίου Προσήλιου», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ψήνας» προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)
«Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μανασσή Ζαγορίου» προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων)


«Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας» προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Άρτας και της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας)
«Επισκευή ομβροδεξαμενής στη θέση «Μιτσικέλι» Τ.Κ Καβαλλαρίου» προϋπολογισμού 24.600 ευρώ (μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζαγορίου)
Με εισήγηση της προέδρου της Επιτροπής κ. Τ. Καλογιάννη, αποφασίστηκε η επιστροφή των φακέλων Μ.Π.Ε. προς την αδειοδοτούσα αρχή (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου) για τα έργα «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 40.000 ορνίθων κρεατοπαραγωγής με υδρογεώτρηση [Υπαγωγή στην Οδηγία 2008/1/ΕΚ (IPPC)], η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΒΑΛΤΟΣ», της Τ.Κ. Φιλοθέης του Δήμου Αρταίων» και «Μικρό υδροηλεκτρικό έργο, ισχύος 831 kw  στο ρέμα Βαθύλακκος στην Τ.Κ. Βωβούσας του Δήμου Ζαγορίου Π.Ε. Ιωαννίνων».
Η κ. Καλογιάννη διευκρίνισε: «η Επιτροπή δεν δύναται να γνωμοδοτήσει επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε., καθώς και στις δύο περιπτώσεις παρατηρούνται ουσιώδεις ελλείψεις. Σχετικά με το υδροηλεκτρικό έργο στην Τ.Κ. Βωβούσας πρέπει να γίνει αποσαφήνιση ως προς τη χωροθέτηση του Σταθμού Παραγωγής, δηλ. εάν είναι εντός ή εκτός της προστατευόμενης περιοχής NATURA και ειδικότερα σε ποια ζώνη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Σχετικά με την πτηνοτροφική μονάδα να διευκρινιστεί εάν το «έδαφος», ως τελικός αποδέκτης των υγρών αποβλήτων, είναι αποδεκτός καθώς δεν έχει κατατεθεί η σχετική εδαφολογική μελέτη και να βεβαιωθεί εάν η, προτεινόμενη από τη ΜΠΕ, έκταση διάθεσης για τη χωνεμένη κόπρο επαρκεί».
Τέλος, η  Επιτροπή ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιείται 15-18 Απριλίου 2016 στην Αθήνα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: