powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γιάννενα: Η νέα πτέρυγα δίνει ανάσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο!


Έγινε η παραλαβή του έργου που κόστισε 21,2 εκατ. ευρώ
Θα λειτουργήσουν 85 νέες κλίνες, εννέα χειρουργεία, ΜΕΘ κ.λ.π.
Απαιτείται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού

Μεγαλώνει σημαντικά ως οργανισμός και αυξάνει τις υπηρεσίες που παρέχει προς τους πολίτες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με την προσθήκη της νέας πενταόροφης πτέρυγάς του, η οποία θα φιλοξενεί 85 νέες νοσηλευτικές κλίνες κι άλλες δομές.
Η υπερσύγχρονη πτέρυγα έχει ολοκληρωθεί, είναι εξοπλισμένη και παραδόθηκε αυτές τις ημέρες προς χρήση στο Νοσοκομείο με την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Διοικητικής Παραλαβής. Υπάρχει, ωστόσο, μία βασική εκκρεμότητα, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, για την ομαλή ένταξή της στο οργανόγραμμα του ιδρύματος, η οποία είναι πλέον επιτακτική, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Διοικητή του Π.Π.Γ.Ν.Ι. Φώτη Βάββα.


Έργο 21,2 εκατ. ευρώ
Εντυπωσιακά είναι τα τεχνικά στοιχεία που αφορούν τη νέα πενταόροφη πτέρυγα η οποία προστίθεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Ο προϋπολογισμός του έργου που κατασκεύασε η εταιρεία «Κάστωρ Α.Ε.» ανήλθε στα 21.233.000 ευρώ. Τα χρήματα αντλήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και δικαιούχος ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου.
Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση τον Ιούλιο του 2011, ενώ η σύμβαση κατασκευής του κτιρίου υπεγράφη ένα χρόνο αργότερα.
Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 8.176,42 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει διάφορα λειτουργικά τμήματα που συμπληρώνουν την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου, συνδέεται και λειτουργεί σε συνεργασία και συμπληρωματικά με την υφιστάμενη πτέρυγα νοσηλευτικών μονάδων του ιδρύματος σε όλα τα επίπεδα, όπως επίσης συνδέεται και συνεργάζεται λειτουργικά με το παρακείμενο κτίριο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΦΙΑ).
Οι καινούριες κλίνες
Με την κατασκευή της καινούριας αυτής  πτέρυγας δημιουργούνται συνολικά 85 νέες νοσηλευτικές μονάδες (κλίνες) στο Π.Π.Γ.Ν.Ι..
Συγκεκριμένα, προστίθενται 10 κλίνες της Καρδιολογικής, 10 της Παιδοορθοπεδικής, 10 της Ορθοπεδικής, εννέα κλίνες της Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων, 10 της Παιδοχειρουργικής, 10 της Χειρουργικής και 10 κλίνες της Οφθαλμολογικής Κλινικής.
Επίσης, δημιουργούνται οκτώ κλίνες ΜΕΘ καρδιοπαθών, οκτώ γενικής ΜΑΦ, δύο αίθουσες χειρουργείου γενικής χειρουργικής, δύο αίθουσες χειρουργείου ορθοπεδικής, μία αίθουσα χειρουργείου πλαστικής χειρουργικής, δύο αίθουσες χειρουργείου οφθαλμολογικής, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων χειρουργικής, μία αίθουσα μικροεπεμβάσεων ορθοπεδικής και δύο αίθουσες αιμοδυναμικού εργαστηρίου.
Όσον αφορά στην προμήθεια του ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού του πενταώροφου κτιρίου, διενεργήθηκαν τρεις διεθνείς διαγωνισμοί.
Ο πρώτος με προϋπολογισμό 6,4 εκατ. ευρώ, ο δεύτερος με 490.520 ευρώ και ο τρίτος με 564.600 ευρώ.
Η προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2016.
Απαιτείται προσωπικό
Η ένταξη του νέου πενταώροφου κτιρίου στην παραγωγική λειτουργία του Νοσοκομείου κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, κυρίως ιατρικού και νοσηλευτικού, όπως αναφέρει ο Διοικητής του Φώτης Βάββας σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με αυτήν, με την τροποποίηση του Οργανισμού του Νοσοκομείου για την αύξηση των νοσηλευτικών κλινών που το αμέσως επόμενο διάστημα θα υποβληθεί από τη Διοίκηση του ιδρύματος στην 6η ΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας, θα κατατεθεί και αναλυτικό αίτημα - τεκμηρίωση για τις απαιτούμενες θέσεις προσωπικού.
Βοήθησαν πολλοί!
Όλους όσοι συμμετείχαν στη σχεδίαση και υλοποίηση του έργου ευχαριστεί με την χθεσινή της ανακοίνωση η Διοίκηση του Π.Π.Γ.Ν.Ι., κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Τεχνική Υπηρεσία του ιδρύματος, στη Διοικητική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, στο Τμήμα Προμηθειών και τις επιτροπές διενέργειας των διαγωνισμών, στον Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου, σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. και τις Διοικήσεις του κατά την περίοδο 2005 - 2015, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, στη Διαχειριστική Αρχή του Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΕΙΡΟΣ / ΕΤΠΑ κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: