powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έτσι αθώωναν τους επίορκους υπαλλήλους!!!

Εφοριακός άρπαξε 55.000 ευρώ και παρέμεινε στη δουλειά της

Επιχείρηση αθωωτικών αποφάσεων για επίορκους υπαλλήλους είχε στηθεί στα πειθαρχικά συμβούλια του Δημοσίου, καθώς οι συνεδριάσεις τους είχαν τυπικού χαρακτήρα, ενώ πολλές από τις αποφάσεις που είχαν εκδοθεί ήταν σκανδαλώδεις.
Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε δημοσίευμα του, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου της Εφορίας η οποία συνελήφθη για πλαστογράφηση εγγράφων, ενώ παράλληλα υπεξαίρεσε από το Ταμείο Παρακαταθηκών 55.000 ευρώ. Όταν η υπάλληλος εντοπίστηκε, κλήθηκε από το πειθαρχικό σε απολογία και επέστρεψε 10.000 ευρώ, αλλά τιμωρήθηκε μόνο με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών, καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.
Σε άλλη περίπτωση, εκπαιδευτικός του ΟΑΕΔ ως μέλος επιτροπής για τον διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών σε ΙΕΚ προσέλαβε την κόρη του κάνοντας δεκτό πλαστό πτυχίο ΤΕΙ.
Στο πειθαρχικό επικαλέστηκε άγνοια ότι η κόρη του δεν είχε τελειώσει το ΤΕΙ και τελικά τιμωρήθηκε με εξάμηνη αργία άνευ αποδοχών. Στη συνέχεια επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του.
Το χειρότερο είναι πως με βάση τον νόμο που ίσχυε μέχρι τώρα η απόφαση των τριτοβάθμιων πειθαρχικών ήταν τελεσίδικη, κανείς πλην του υπουργού δεν μπορούσε να την ανακαλέσει και έτσι επί της ουσίας οι επίορκοι υπάλληλοι έμεναν ατιμώρητοι, καθώς οι υπουργοί σπάνια ενημερώνονταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: