powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα 1- 2

Ιστορική νίκη!

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του πέτυχε στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Άρη, ο ΠΑΣ με 2-1.

Ο Ίλιτς στο 11' και αυτογκόλ του Ψυχογιού στο 27' τα γκολ για τον ΠΑΣ, ο Γιαννιώτας στο 54' μείωσε Άρης.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά τις απουσίες που είχε μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να πρεσάρει ψηλά και να μην επιτρέψει στον Άρη να κάνει το παιχνίδι του. Μάλιστα μόλις στο τρίτο λεπτό οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Ντε Βινσέντι, όμως το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Η απάντηση του Άρη ήταν άμεση αφού δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννιώτας επιχείρησε σουτ από δεξιά, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 11' όταν ο Κοροβέσης έβγαλε σέντρα από αριστερά, η άμυνα του Άρη αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα, ο Άρης προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο μπάλα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Μάλιστα στο 27ο λεπτό οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου ευτύχισαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Ντε Βινσέντι έφυγε στην κόντρα, έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ψυχογιός - πιεζόμενος από τον Ίλιτς - στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Σε εκείνο ο Νίκος Πασιαλής βλέποντας την ομάδα του να μην ανταποκρίνεται σε τίποτα, πέρασε στο παιχνίδι τον Κανούλα αντί του Οικονομόπουλου και γύρισε το σύστημα σε 4-4-2. Η εικόνα των γηπεδούχων όμως δεν άλλαξε. Ο ΠΑΣ συνέχισε να έχει την υπεροχή και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ίλιτς (31'), Ντε Βινσέντι (35') και Κεϊτά (39') για να πετύχει ακόμη ένα τέρμα. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με τον Αγκάνθο στο 44', το σουτ του οποίου απομάκρυνε με δυσκολία ο Φεγκρούς σε κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ έδωσε μεγαλύτερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και άφησε περισσότερους χώρους στον Άρη, πράγμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Νίκου Πασιαλή και μείωσε με τον Γιαννιώτα στο 55'. Ο νεαρός μέσος των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Πάντου, «έκλεψε» τη μπάλα και αφού μπήκε στην περιοχή με δυνατό πλασέ έκανε το 1-2 και έβαλε τον Άρη ξανά στο παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα ο Άρης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Καζναφέρη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φεγκρούς.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως δυσκολεύονταν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του ΠΑΣ, ο οποίος είχε αρκεστεί σε ένα πιο παθητικό ρόλο και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 77' η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς, όμως το δυνατό σουτ του Αυγενικού απομάκρυνε ο Βελλίδης.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Άρης άγγιξε την ισοφάριση με τον Κανούλα, όμως η κεφαλιά που δοκίμασε από το ύψος του πέναλτι απομακρύνθηκε από τον Φεγκρούς.
Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφεραν και ο ΠΑΣ πανηγύρισε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

Άρης (Νίκος Πασσιαλής): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος (29' Κανούλας), Καζναφέρης (84' Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο (64' Καπετάνος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (82' Γιάκος), Γεωργίου, Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (90+1' Πατσατζόγλου), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (64' Αυγενικού), Κοροβέσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: