powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1 - 2

Ο Μήτρογλου έλυσε τον «γόρδιο» δεσμό

Στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ,  με τον Μήτρογλου να λύνει τον γόρδιο δεσμό και να ανοίγει το σκορ στο 60', δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Αν και στο 67' οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, δέχθηκαν αμέσως ένα γκολ-«δώρο» από τον Γεωργίου και έδωσαν ελπίδες στον ΠΑΣ που τις διεκδίκησε.
Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του αγώνα.
Δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός άμεσα, αλλά έδειξε ξεκάθαρα στον αντίπαλο ότι θα είναι το «αφεντικό».
Στο 20' η κατοχή της μπάλας ήταν 67%-33% υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Στο 39' οι Πειραιώτες άγγιξαν το γκολ, όταν ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ και ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Φεγκρούς.
Η «απάντηση» του ΠΑΣ ήταν άμεση και οι Γιαννιώτες στην πρώτη τους καλή ευκαιρία ήρθαν φάτσα και με το προβάδισμα. Στο 40' ο Ντε Βινσέντι βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε τον Κάρολ και σούταρε από αριστερά στην περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Οι πρωταθλητές μπήκαν ακόμη πιο ορεξάτοι με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Στο 52' ο Φεγκρούς πραγματοποίησε εντυπωσιακή διπλή απόκρουση στα διαδοχικά σουτ των Μασάντο και Τζιμπούρ και στην επόμενη ευκαιρία του ο Ολυμπιακός πήρε και το προβάδισμα. Βέβαια για να γίνει αυτό φρόντισε ο Μήτρογλου και σε μεγάλο ποσοστό και ο Ζαρντίμ που τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο στο 58' στη θέση του Γκρέκο.
Ο Μήτρογλου άνοιξε το σκορ στο 60' από κοντινή απόσταση μετά από πάσα-μισό γκολ του Τζιμπούρ και σκόραρε για δεύτερη σεζόν στους Ζωσιμάδες καθώς είχε βρει δίχτυα και πέρυσι με τη φανέλα του Ατρόμητου. Στο 67' ο Αλγερινός με τη σειρά του ήταν αυτός που έκανε σαφέστατο το προβάδισμα του Ολυμπιακού.
Από βαθιά μπαλιά του Ιμπαγάσα ο Τζιμπούρ κατέβασε την μπάλα και με διαγώνιο σουτ από την περιοχή νίκησε τον Φεγκρούς και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, όμως, ο Γεωργίου εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Κάρολ και Σιόβα, πήρε την μπάλα και στο 68' μείωσε σε 2-1 με σουτ σε κενή εστία, βάζοντας και πάλι τον ΠΑΣ στο «κόλπο».
Οι Γιαννιώτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον χώρο που τους έδωσαν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά, αλλά οι προσπάθειές τους έμεναν ημιτελείς.
Η καλύτερή τους στιγμή για την ισοφάριση χάθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κάρολ σταμάτησε αρχικά τον Τζάνη και στην εξέλιξη της φάσης απέκρουσε εντυπωσιακά αν και εκτός θέσης το σουτ του Ντε Βινσέντι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62' Τζάνης), Πατσατζόγλου (88' Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72' Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο (58' Μήτρογλου), Αμπντούν (73' Φουστέρ), Μασάντο, Τζεμπούρ (85' Φέισα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: