powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ: Απάντηση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δωδώνης

Η πανθομολογούμενη ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δωδώνης κορυφώθηκε στη συνεδρίαση της 5ης Οκτωβρίου τρέχοντος μηνός.
Η κοινά παραδεκτή άποψη ότι επιχειρεί προ ημερήσιας διάταξης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να δημιουργεί εντυπώσεις και στη συνέχεια να αποχωρεί, επαληθεύτηκε για μια ακόμα φορά στην τελευταία συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου.
Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης, μέσω των επικεφαλείς των παρατάξεων για παρεμπόδιση της συμπολίτευσης στην εξεύρεση της πραγματικής οικονομικής θέσης του δήμου, στην αποτύπωση των υποχρεώσεων από προηγούμενες δημοτικές αρχές μεταξύ των οποίων και του πρώην Δήμου Δωδώνης, είναι πρωτοφανής.
Πρωτοφανής είναι και η απομόνωση λέξεων από τοποθετήσεις του Δημάρχου για τη δημιουργία προτάσεων με άλλο περιεχόμενο.
Η πρακτική τους να διακόπτουν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αφού προηγούμενα καταχρασθούν το χρόνο τους, και να αποδίδουν ευθύνες στον Πρόεδρο για την αποχώρησή τους, καταδεικνύει την έλλειψη σεβασμού στους δημότες για τη μη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων και κυρίως βούλησης, έλλειψης επιχειρημάτων και προτάσεων. Απαιτείται βούληση, θάρρος και αμεροληψία κύριοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για τη λήψη αποφάσεων, στοιχεία τα οποία δυστυχώς δείχνεται ότι λείπουν από σας και αποχωρείτε για το "φαίνεσθαι„ και όχι για το "είναι„.
Ιδίως οι πρώην δήμαρχοι θα πρέπει να δέχονται την κριτική για πράξεις και αποφάσεις τους στην άσκηση των καθηκόντων τους και τη σωρεία προβλημάτων που κληροδότησαν στο νέο δήμο.
Η πρακτική της καταγγελίας επιχειρείται κάθε φορά που η δημοτική αρχή είτε καταδεικνύει ένα οικονομικό πρόβλημα του παρελθόντος, ή μια επιτυχία του δήμου.
Κι επιχειρείται προκειμένου με το θόρυβο να συγκαλύψει την επιτυχία ή τη δυσχέρεια που προέρχεται από το παρελθόν.
Στην περασμένη συνεδρίαση ενοχλούσε η αναζήτηση πιθανών υποχρεώσεων του δήμου από έργα του πρώην Δήμου Δωδώνης.
Ενοχλούσε η δημοπράτηση τριών έργων ύδρευσης ενταγμένων στο ΕΣΠΑ και ο καλός δρόμος της υπόθεσης για την ίδρυση πολυϊατρείου στην Τύρια.
Αναφορικά με τα Μ.Μ.Ε. και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καταλαμβάνουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου το χώρο που υποδεικνύει το Προεδρείο ή το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, μέσα στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του.
Kύριοι σύμβουλοι της μειοψηφίας συνεχίστε το δρόμο σας.
Οι δημότες θα κρίνουν την τακτική και πρακτική σας.
Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου λειτουργούσε από την αρχή της περιόδου και θα λειτουργεί και στο μέλλον με διαφάνεια, αξιοπιστία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: