powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: Άνω - κάτω για τη θέση μιας κάμερας

Πρωτοφανείς καταστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρωτοφανής για τα τοπικά τουλάχιστον αυτοδιοικητικά δρώμενα, χαρακτηρίζεται η στάση και η αντίδραση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Δωδώνης, στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, απέναντι στον εικονολήπτη του τηλεοπτικού σταθμού ITV, πρωτίστως όμως απέναντι στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.
Χωρίς ποτέ κανείς εκπρόσωπος των τοπικών μέσων ενημέρωσης και ειδικότερα του ITV να έχει δώσει την παραμικρή αφορμή, έχοντας παραστεί τουλάχιστον σε άλλες πέντε συνεδριάσεις του Σώματος από την αρχή του έτους, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απαίτησε από τον εικονολήπτη να μεταφερθεί σε συγκεκριμένη θέση, από την οποία όμως δεν υπήρχε επαρκής γωνία λήψης, προκειμένου να μαγνητοσκοπηθούν οι τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Χρησιμοποιώντας εκφράσεις που δεν συνάδουν με το θεσμό και το ρόλο του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απαίτησε από τον εικονολήπτη να στήσει την κάμερα πίσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, για να ακολουθήσει μέχρι και ψηφοφορία (!) για το εάν πρέπει ή όχι να μαγνητοσκοπηθεί η συνεδρίαση.
Τελικώς, ο εικονολήπτης συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του προέδρου, χωρίς όμως να μπορεί να κάνει τη δουλειά του με τον τρόπο που πρέπει.
Ακολούθησαν αντιμαχίες και λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ του προεδρείου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για περισσότερο από 15 λεπτά της ώρας, μέχρι η συνεδρίαση να εισέλθει στην κανονική της ροή.
Καταγγελία της αντιπολίτευσης
Με κοινή τους ανακοίνωση, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γ. Μπάρκας, Χρ. Ντακαλέτσης και Γ. Μπούκας κάνουν λόγο για προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου του τηλεοπτικού σταθμού από τη δημοτική αρχή και το προεδρείο.
«Η αντιδεοντολογική και αντίθετη με τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ. ενέργεια του Προέδρου να παρεμποδίσει το έργο παριστάμενου τοπικού τηλεοπτικού σταθμού  και να ζητήσει την απομάκρυνσή του από την αίθουσα, προς έκπληξη όλων, βρήκε σύμμαχο το Δήμαρχο ο οποίος έθεσε όρους στον κάμεραμαν, λέγοντάς του ότι αν έχει κατά νου στη συνέχεια να προβάλλει περισσότερο την άποψη της αντιπολίτευσης να φύγει αμέσως γιατί «εγώ κυβερνάω»!
Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετατράπηκε σε αίθουσα λαϊκού δικαστηρίου, με το Δήμαρχο και Πρόεδρο να ανακρίνουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε ρόλο ενόρκων να παρακολουθούν, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο ομαλότητας και τάξης.
Στερούμενοι του δικαιώματος της έκφρασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος μας, την αξιοπρέπειά μας και κυρίως τους θεσμούς που διέπουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση, αφού αυτό ήταν και το μοναδικό όπλο που διαθέταμε την δεδομένη στιγμή.
Κλείνοντας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στο εξής καμία παρόμοια αλαζονική και προκλητική συμπεριφορά πέρα κάθε ηθικής, η οποία σημειωτέον είναι συνεχής και επαναλαμβανόμενη και θα αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την προσπάθεια να μικρύνει ο Δήμος Δωδώνης», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Καταγγελία και για τον δήμαρχο
Στην ίδια ανακοίνωση και στο πρώτο σκέλος της τονίζεται πως ο δήμαρχος παρότρυνε πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου (δεν αναφέρεται το όνομά του) «να υπογράψει παράνομες και ψευδείς βεβαιώσεις, λέγοντάς του ότι θα έχεις την «κάλυψη του Δημάρχου και της παράταξής μου», μεταθέτοντας ευθύνες και αποδεικνύοντας έτσι την αδυναμία του και την ανεπάρκειά του στο να διεκδικήσει και να επιλύσει φλέγοντα  ζητήματα και προβλήματα.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από θεματοφύλακας της ομαλής λειτουργίας του, μετατράπηκε σε Πρόεδρο - υπασπιστή του Δημάρχου διευκολύνοντάς τον και επιτρέποντάς του την εξαπόλυση μύδρων με ακατονόμαστες φράσεις του τύπου  «από εδώ και πέρα δεν θα μείνετε αΐδρωτοι και ατσαλάκωτοι» και ότι «θα φοράτε κράνος»!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: