powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτωπο κτηνοτρόφων και Ενώσεων για «Δωδώνη» με στήριξη από τους φορείς

Ενάντια στο «τελεσίγραφο» της πώλησης.
Κοινό μέτωπο με τις Ενώσεις-μετόχους και με όλους τους φορείς της Ηπείρου επιδιώκουν οι κτηνοτρόφοι ώστε να ...απαντήσουν στο «τελεσίγραφο» του διοικητή της μεγαλομετόχου ΑΤΕ για την πώληση του πακέτου των μετοχών της στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» με διεθνή διαγωνισμό.
Η απάντηση στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί άλλη από την τήρηση του καταστατικού, αφού δεν υπάρχει πεδίον άλλης συνεννόησης.
Για το λόγο αυτό οι κτηνοτρόφοι, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας, είναι η λειτουργία της εταιρείας από τους ίδιους και τις Ενώσεις και φυσικά με τους εργαζόμενους.
Σε αυτή τη...λύση απαιτείται η πολύπλευρη στήριξη των φορέων, ιδίως της αυτοδιοίκησης και ήδη γίνονται διαβουλεύσεις και συναντήσεις, ενώ σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων για να εξετάσει τα δεδομένα και πως θα αντιδράσει στην πρόκληση της ΑΤΕ.
Ουσιαστικά οι κτηνοτρόφοι με τις Ενώσεις κινούνται στην κατεύθυνση να προλάβουν τις εξελίξεις ενός διαγωνισμού πώλησης και να αναλάβουν με επιχείρημα το καταστατικό που η ΑΤΕ δεν φαίνεται να λογαριάζει με το 67,7% που κατέχει, την λειτουργία της γαλακτοβιομηχανίας.
Αν και φαντάζει αρκετά... ανατρεπτικό, αποτελεί μονόδρομο, όπως επισημαίνει ο κ. Τζίμας για να μην χαθεί η «Δωδώνη» για την Ήπειρο, τις Ενώσεις και τους παραγωγούς που συνεργάζονται.
Ο χρόνος πιέζει και με δεδομένο ότι μέσω διαγωνισμού δεν προτίθεται και δεν είναι σε θέση κανείς από τους κτηνοτρόφους και τις Ενώσεις να «χτυπήσει» το πακέτο της ΑΤΕ, επιλέγεται, τουλάχιστον από τους παραγωγούς, η εκ των έσω είσοδος στη «Δωδώνη» για να αναλάβουν την λειτουργία της.

Η τήρηση του καταστατικού αποτελεί την μοναδική γραμμή άμυνας και ίσως δεν αρκέσει με την ...βιασύνη της ΑΤΕ να πουλήσει (καθυστέρησε ήδη είπε στους προέδρους των Ενώσεων ο διοικητής της) και να απεμπλακεί... ελέω τρόικας.
Οι εξελίξεις δεν μπορούν να προβλεφθούν και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συνολική στάση των φορέων της Ηπείρου, τους οποίους καλούν οι κτηνοτρόφοι να στηρίξουν έμπρακτα την πρόταση τους.
Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΑΣ Ιωαννίνων θα διαφανεί ποια στάση θα κρατήσουν όλοι μαζί, κτηνοτρόφοι και Ενώσεις και πως θα εκφραστεί έμπρακτα η στήριξη που ζητείται.
Μέχρι τώρα μόνο η Περιφερειακή αρχή και ορισμένα κόμματα, τοποθετήθηκαν.
Να σεβαστεί το καταστατικό η ΑΤΕ ζητά ο Περιφερειάρχης, όπως και οι φυσικοί φορείς της «Δωδώνης» μαζί και οι εργαζόμενοι. Καλή η θέση, αλλά μάλλον δεν αρκεί...

ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: