powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Οριστικό πωλητήριο

Ο "κύβος ερρίφθη" για τη γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη", η οποία πωλείται άμεσα, όπως γνωστοποίησε χθες ο διοικητής της ΑΤΕ, κ. Θ. Πανταλάκης, στους συνεταιριστές - μετόχους μειοψηφίας, ενώ επίκειται εντός των ημερών η ανακοίνωση ορισμού συμβούλων που θα κινήσουν την όλη διαδικασία.

Η προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, όπως τονίστηκε στη σχετική συνάντηση στην Αθήνα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΑΤΕ περί απεμπλοκής από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ είναι μεγαλομέτοχος στη "Δωδώνη" με 67,7%.
Σε πρώτη φάση χθες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αρτας και Θεσπρωτίας, που είναι μέτοχοι μειοψηφίας της γαλακτοβιομηχανίας, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως επέμειναν στις γνωστές τους θέσεις για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα στη γαλακτοβιομηχανία.
Τη στάση τους μετά την ανακοίνωση της πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ θα την καθορίσουν ύστερα από κοινές συσκέψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων τους και των κτηνοτρόφων-παραγωγών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν αποκλείεται, αν και χρηματοοικονομικά ενέχει πολλές δυσκολίες, να υπάρξει μία κοινή πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ από σχήμα, που θα συγκροτήσουν οι συνεταιριστές μαζί με τους κτηνοτρόφους - παραγωγούς της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: