powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Δήμος Δωδώνης: Νέα πρόταση στο Interreg


Ο Δήμος Δωδώνης, συνεπής στην προσπάθειά του να αξιοποιεί στο ακέραιο τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση χρηματοδότησης για το έργο MileSTONES III, συνολικού προϋπολογισμού 999.844€.
Με το έργο αυτό, ο Δήμος Δωδώνης δηλώνει ξανά «παρών» στο Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».
Το διακρατικό εταιρικό σχήμα του MileSTONES III συναπαρτίζεται από τον Δήμο Δωδώνης, ως Επικεφαλής Εταίρο, και τον Δήμο Πρέβεζας, από την ελληνική πλευρά, ενώ από την αλβανική πλευρά εταίροι είναι ο Δήμος Φοινίκης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνας.
Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση, προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η συνακόλουθη ώθηση της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Το MileSTONES III έπεται του MileSTONES II, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και θα οδηγήσει στη δημιουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στη Δωδωνούπολη.
Προγενέστερα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το MileSTONES I, που οδήγησε στην εγκατάσταση ευφυούς συστήματος παρακολούθησης στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δωδώνης.
Μέσω του MileSTONES III προβλέπεται η κατασκευή ενός νέου κτηρίου στην Τ.Κ. Σκλίβανης, συνολικού εμβαδού 145 τ.μ., που θα λειτουργήσει ως πολυχώρος πολιτισμού, φιλοξενώντας πολιτιστικές δράσεις, εκθέσεις κι εκδηλώσεις.
Το εσωτερικό του κτηρίου θα περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο κι αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενώ ο περιβάλλων χώρος θα φιλοξενεί πολιτιστικές δράσεις κι εκδηλώσεις κατά τους θερινούς μήνες.
Επιπλέον, στο MileSTONES III προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων πολιτισμικής προβολής και προώθησης του Δήμου Δωδώνης.
 Μεταξύ αυτών των δράσεων εντάσσεται και το Φεστιβάλ Δωδώνης, το οποίο, με τη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία του και τον διεθνή χαρακτήρα του, αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: