powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Δήμος Δωδώνης: Σημαντικά έργα προς υλοποίηση


Ιδιαίτερα σημαντικά έργα, μέσω του προγράμματος "Φιλόδημος" δρομολογεί ο Δήμος Δωδώνης, ενώ παράλληλα προχωρά η ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας και Κέντρου Κοινότητας, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαικούς πόρους.
Στην τελευταία συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την υποβολή για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" μιας μεγάλης και ζωτικής σημασίας παρέμβασης που αφορά στην αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και τον περιορισμό των διαρροών.
Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ και αναλυτικά περιλαμβάνει:
- Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου διαρροών σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Δωδώνης, με προυπολογισμό 943 χιλιάδες.
- Επέκταση- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης συνοικισμού Ποταμιάς ΤΚ Κουκλεσίου, προυπολογισμού 235.200 ευρώ.
- Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Αβγού, προυπολογισμού 521.850 ευρώ.
- Επέκταση- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης ΤΚ Μολυβαδιάς, προυπολογισμού 342.300 ευρώ.
- Επέκταση- αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κρυφοβού προυπολογισμού 575.400 ευρώ.
"Πρόκειται για μία συνολική παρέμβαση, που μπορεί να επιλύσει σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών. Ο Δήμος είναι πανέτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίησή της αμέσως μόλις υπάρξει η απόφαση ένταξης", επεσήμανε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης.
Οι παιδικές χαρές
Κεντρική προτεραιότητα για τον Δήμο Δωδώνης αποτελεί η αναβάθμιση και η πιστοποίηση των παιδικών χαρών.
Ήδη με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, προχωρά η πλήρης ανάπλαση σε οκτώ παιδικές χαρές του Δήμου, ενώ μέσω του ενταγμένου έργου στο ΕΣΠΑ, θα κατασκευαστεί μία ακόμη στην Τύρια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμπληρώσει στην πίστωση των 210 χιλιάδων από το πρόγραμμα "Φιλόδημος" με ίδιους πόρους, προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης σε άλλες δέκα τουλάχιστον παιδικές χαρές, σε αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες.
"Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που έχουμε ώστε να προχωρήσουμε σε μία συνολική παρέμβαση στις παιδικές χαρές προκειμένου να διασφαλίζεται η λειτουργικότητά τους, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το νομοθετικό πλαίσιο", ανέφερε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης.
Το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας
Με την έγκριση του έργου Mile StonesII ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση και την λειτουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στην αρχαία Δωδώνη.
Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα- Αλβανία και το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία του συνεδρίαση προχώρησε στην αποδοχή της εγκεκριμένης πίστωσης ύψους 696.082 ευρώ.
Ο Δήμος είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήματος, στο οποίο μετέχουν ακόμη ο Δήμος Φοινίκης από την Αλβανία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνας.
Το ποσό των 291 χιλιάδων θα διατεθεί για την διαμόρφωση του υπόγειου και του περιβάλλοντος χώρου στο Δημαρχείο Δωδωνούπολης σε χώρο πολιτισμού με την χρήση νέων τεχνολογιών, που θα αποτελέσει το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, με το ποσό των 177 χιλιάδων αντίστοιχα, θα προχωρήσει στη συντήρηση τοιχογραφιών του υστεροβυζαντινού ναού των Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη.
Το Κέντρο Κοινότητας
Το  Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης αποφάσισε ακόμη να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Κοινότητας, που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Το Κέντρο Κοινότητας θα στελεχώσουν ένας ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και δύο ΠΕ Ψυχολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: