powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για την εργατική Πρωτομαγιά



Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την εργατική Πρωτομαγιά.
«Κάθε χρόνο την 1η Μάη αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων που με θυσίες πάλεψαν για την κατοχύρωση και διεύρυνση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Η Πρωτομαγιά είναι συνδεμένη με αγώνες που πολλές φορές βάφτηκαν με αίμα. Αγώνες για το 8ωρο, για τους μισθούς, για τα εργασιακά δικαιώματα. Αλλά και αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες, αγώνες ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και το ρατσισμό.
Για τη χώρα μας η ημέρα της Πρωτομαγιάς είναι φορτισμένη και με τη μνήμη μιας ακόμη ξεχωριστής και αλησμόνητης επετείου, της εκτέλεσης 200 κομμουνιστών αιχμαλώτων, την 1η Μαΐου 1944, στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, γράφοντας μια από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες στην ιστορία της αντίστασης κατά του φασισμού.
Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς όλους τους εργαζόμενους του κόσμου που αγωνίζονται για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους και αγωνιζόμαστε για Εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, για την εγκαθίδρυση ενός κόσμου πιο ανθρώπινου και δίκαιου για όλους.
Καλούμε όλους τους Γιαννιώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και την πορεία που γίνονται για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς».


Το Γραφείο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: