powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Επίσκεψη Γιάννη Στέφου στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος επισκέφθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Μήτση και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Δημήτριο Δημητρίου, κ. Χριστόδουλο Παπαρούση και κ. Σπύρο Μπέκα.
Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν τον βουλευτή για την κατάσταση που εμφανίζει η επιχειρηματικότητα στο νομό, ενώ έκαναν αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε μια αισιόδοξη εξέλιξη, καθώς για το πρώτο δίμηνο του 2018 το ισοζύγιο ενάρξεων και παύσεων επιχειρήσεων στο νομό είναι θετικό. Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συντριπτικός αριθμός του κλεισίματος επιχειρήσεων επήλθε λόγω συνταξιοδότησης, αποτυπώνει την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που αντιμετώπιζε η επιχειρηματικότητα τα προηγούμενα χρόνια. Οι προοπτικές για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και, συνεπώς, της αύξησης των θέσεων εργασίας είναι καλές.
Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επιτυχία των διαφόρων προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, όπου, όπως σημείωσαν οι ιθύνοντες του Οικονομικού Επιμελητηρίου, η απορροφητικότητα είναι αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν. Προγράμματα που απευθύνονται σε νέους πτυχιούχους, νέους αγρότες, τουριστικά προγράμματα και το εξοικονομώ κατ’ οίκον είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και αξιολογούνται ως πολύ επιτυχημένα στην ικανοποίηση των στόχων τους, ιδιαίτερα ως προς την αρωγή σε μεγάλη μερίδα επιχειρηματιών.

Θετική κρίθηκε από τους συνομιλητές του βουλευτή και η διαδικασία ηλεκτρονικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων, ως μέσο μείωσης της γραφειοκρατίας και απλοποίησης των διαδικασιών. Ωστόσο, η γραφειοκρατία παραμένει ως πρόβλημα και χρειάζεται να παρθούν περαιτέρω μέτρα για την καταπολέμησή της.
Στη συνάντηση έγινε αναφορά και σε αιτήματα του κλάδου, όπως η ελάφρυνση της φορολογίας και η μείωση του ΦΠΑ, η διευθέτηση της πολυνομίας που δυσχεραίνει το έργο των επιχειρηματιών, η αυστηροποίηση των ελέγχων για την πάταξη της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας, η σταθερότητα του φορολογικού περιβάλλοντος ως μέτρο για την ισχυροποίηση της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και η ίδρυση υποκαταστήματος της Αναπτυξιακής Τράπεζας στα Γιάννενα.
Ο βουλευτής ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για την ενημέρωση, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις θετικές εξελίξεις που εμφανίζονται στις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στο νομό, ενώ υπογράμμισε ότι, τα αιτήματα του κλάδου θα ληφθούν υπόψη στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής πολιτικής, που θα χαράξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: