powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μαντείο Δωδώνης: Παραδοσιακό πανηγύρι (Γενέσιον της Θεοτόκου), την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συγχωριανοί,

σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη του έργου της ανακατασκευής της στέγης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μαντείου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η χρηματοδότηση του έργου της ανακατασκευής της στέγης έχει εγκριθεί και έχει γίνει η σχετική δέσμευση πίστωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου. Προϊσταμένη αρχή για την υλοποίηση του εν λόγω έργου έχει οριστεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Το μέλος της εκκλησιαστικής επιτροπής κος Βασίλειος Μπράχος, ύστερα από επίσκεψή του στην τεχνική υπηρεσία της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ενημερώθηκε ότι οι εργασίες ανακατασκευής θα ξεκινήσουν πιθανόν τον Οκτώβριο. Θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για την εξέλιξη των εργασιών.

Επίσης, η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Αδελφότητα Μαντείου αποφάσισαν να γίνει πανηγύρι στις 7 Σεπτεμβρίου στο Εξωκκλήσι Γενέσιον της Θεοτόκου, ύστερα από τον εσπερινό που θα τελεστεί. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου το πρωί, εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου, θα τελεστεί θεία λειτουργία. Σύντομα θα αναρτηθεί και νεότερη ενημέρωση σχετικά με την γιορτή.

Με εκτίμηση,

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή

Η Αδελφότητα Μαντείου

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαντείου

Βασίλειος Μπράχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: