powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Εμβολιασμοί κατ’ οίκον στο Δήμο Δωδώνης

 


Μεγάλη είναι η συμβολή του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Δωδώνης, στην εμβολιαστική κάλυψη δημοτών απομακρυσμένων κοινοτήτων του Δήμου μας.

Τόσο με την εφαρμογή των λεγόμενων «καταδρομικών» εμβολιασμών, όσο κυρίως, με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, έχει θωρακιστεί με το εμβόλιο κατά της Covid-19, ένας σημαντικός αριθμός δημοτών του Δήμου Δωδώνης, χάρη στη συνεργασία των υγειονομικών του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων και των στελεχών του Δήμου Δωδώνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι λεγόμενοι «καταδρομικοί» εμβολιασμοί έφτασαν πρώτοι στα χωριά του Δήμου Δωδώνης το περασμένο καλοκαίρι και σε διαφορετικές ημέρες, εμβολιάστηκαν 19 δημότες του Δήμου μας.

Ακολούθως, με την έναρξη του προγράμματος των κατ’ οίκον εμβολιασμών από την πολιτεία, από τον περασμένο Αύγουστο, η προσπάθεια ξεκίνησε άμεσα στο Δήμο Δωδώνης, προκειμένου να εμβολιαστούν ανήμποροι, υπερήλικες και κατάκοικοι δημότες.

Αναλυτικά, από τον Αύγουστο μέχρι και σήμερα, έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson 105 δημότες, ενώ 78 έχουν λάβει και την «αναμνηστική», τρίτη δόση, με το σκεύασμα της Pfizer, όπως προβλέπουν τα εμβολιαστικά πρωτόκολλα που έχει ορίσει η πολιτεία.

Επιπρόσθετα, για την επόμενη εβδομάδα, έχουν προγραμματιστεί 10 ακόμα εμβολιασμοί πρώτης δόσης (Johnson and Johnson) και 6 ακόμα, για την «αναμνηστική» δόση.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης τονίζει τα εξής: «Ο Δήμος Δωδώνης, αξιοποιώντας την πολυτιμότατη συμβολή του Κέντρου Υγείας Δερβιζιάνων, θέλει να επιτελέσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, το καθήκον του, για τη διασφάλιση της υγείας των συνδημοτών μας, έναντι του κορωνοϊού. Τόσο με τους διαγνωστικούς ελέγχους (rapid test) που συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο μας και οι οποίοι έγιναν στο παρελθόν, με τη συνεργασία της 6ης ΥΠΕ, όσο και με την εν εξελίξει επιχείρηση «Ελευθερία», ο Δήμος Δωδώνης στέκεται αρωγός στο έργο της πολιτείας. Με την ευκαιρία, καλώ όλους να τηρούν τις συμβουλές των ειδικών για τους εμβολιασμούς και τα μέτρα κατά της Covid-19, με την ελπίδα και την ευχή ότι το 2022, θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον κόσμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: