powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

H Εθνική Ομάδα - «Θρύλος» του 2004 αντιμετωπίζει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα 16:00, την Επίλεκτη Ομάδα της Ηπείρου


H Εθνική Ομάδα -«θρύλος» που πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κατακτώντας στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004 το Πρωτάθλημα Ευρώπης, φιλοξενείται αύριο  Τετάρτη στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», όπου στις 4 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει την Επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι «γιορτή ποδοσφαίρου» στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι φίλαθλοι και μη, αφενός για να τιμήσουν με την παρουσία τους Έλληνες διεθνείς που έγραψαν ιστορία και αφετέρου,  για να απολαύσουν ένα ποδοσφαιρικό θέαμα απαλλαγμένο από κάθε είδους σκοπιμότητα.
Η διοργάνωση γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.


Η LEGENDS 2004
Με την Εθνική Ομάδα θα αγωνιστούν οι:  Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιαννάκης, Κώστας Κατσουράνης, Γιάννης Γκούμας, Άγγελος Μπασινάς, Γιώργος Καραγκούνης, Άγγελος Χαριστέας, Παντελής Καφές, Βασίλης Λάκης, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ντέμης Νικολαϊδης, Τραϊανός Δέλλας, Γιούρκας Σεϊταρίδης, Τάκης Φύσσας, Στέλιος Βενετίδης, Μιχάλης Καψής, Γιώργος Γεωργιάδης, Βασίλης Τσιάρτας,   Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος,
Προπονητής είναι ο Γιάννης Τοπαλίδης.
Η Επίλεκτη Ηπείρου
Την επίλεκτη ομάδα της Ηπείρου  αποτελούν οι:  Ξενοφώντας Γήττας, Γιώργος Σίμος, Αθανάσιος Κουβεντάρης, Παύλος  Βαρτζιώτης, Στράτος Γκαρόζης, Λάζαρος Σέμος,  Μιχάλης Μπόλος, Μανώλης Λιαπάκης, Κώστας Γιαννάκης, Κώστας Ντέτσικας, Αλέκος Μπούρμπος, Αντώνης Βλάχος (από την Π.Ε. Ιωαννίνων), Παναγιώτης Γεωργίου, Γιάννης Νταλάκας (από την Π.Ε. Άρτας), Κώστα Λέντζος, Γιώργος Χριστοδούλου (από την Π.Ε. Πρέβεζας), Χρήστος Μήτσης, Αλεξ. Καρύδης (από την Π.Ε. Θεσπρωτίας).
Προπονητής είναι ο Γιώργος Οικονόμου
Διαιτησία: Δημήτρης Θάνος, Κώστας Δάλλας, Δημήτρης Γούκος,  Κοσμάς Χαρίσης
Το παιχνίδι θα μεταδοθεί απευθείας από τη Novasports!


Η Συνέντευξη Τύπου
Για το αυριανό παιχνίδι δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου.
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ήπειρο, να φιλοξενούνται οι ποδοσφαιριστές, που μας έκαναν περήφανους στον αθλητισμό, κατακτώντας το Euro 2004: «Είναι τιμή που είναι μαζί μας για να μας θυμίσουν όλες αυτές τις ωραίες στιγμές και   πώς όλα γίνονται με αγώνα. Κανένας δεν σου δίνει ποτέ τίποτα. Όταν αγωνίζεσαι πετυχαίνεις και αυτό που στην αρχή φαίνεται ακατόρθωτο. Κι αυτό πρέπει να βάλουμε ως πυξίδα σήμερα στην Ελλάδα για να αλλάξουμε επιτέλους σελίδα».
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γοργόλης, είπε   πώς  το παιχνίδι γίνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Θυμόμαστε-ανέφερε- τους αγώνες που έχουν δώσει οι άνθρωποι στο παρελθόν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι. Επίσης θα πρέπει να θυμόμαστε τους αθλητικούς άθλους και  μια ιστορική στιγμή την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου.
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» του στο γήπεδο, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή ενός ενδιαφέροντος παιχνιδιού. «Είμαστε σε καλή ηλικία και σε καλή κατάσταση», ήταν το «μήνυμά» του προς τους φιλάθλους, για να προσθέσει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Θέλουμε να πούμε συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε όποιον βοήθησε για να γίνει αυτό το παιχνίδι. Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο  να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς και είδους. Η  Περιφέρεια έκανε ότι μπορούσε. Για εμάς είναι τιμητικό να είμαστε ένα κομμάτι των εκδηλώσεων μιας ιστορικής μνήμης, όπως η απελευθέρωση των Ιωαννίνων».
Ο Γιώργος Καραγκούνης δήλωσε πώς: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που  βρισκόμαστε στα Ιωάννινα σήμερα για έναν πολύ όμορφο αγώνα. Ελπίζουμε να είναι μια πραγματική γιορτή. Είναι σημαντικό στις μέρες μας, που ειδικά τα νέα παιδιά βλέπουν παιχνίδια με βία στην τηλεόραση, να υπάρχει μια διαφορετική εικόνα».
Εκ μέρους των Επιλέκτων της Ηπείρου, μίλησαν οι Γιώργος Σίμος και Ξενοφών Γήττας.
Ο Γ. Σίμος, δήλωσε μεταξύ άλλων, πώς: «Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων και η επιτυχία των παιδιών (Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου) νομίζω ότι έχουν ένα κοινό, ότι ενωμένοι ένα έθνος – μια ομάδα μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Να μείνουμε σε αυτό. Και να καλέσουμε τα παιδιά, τις οικογένειες να έρθουν στο γήπεδο».
Τέλος ο Γ. Γήτας, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλο τον κόσμο που αυτοί οι ποδοσφαιριστές  είναι μαζί μας,. Οι άνθρωποι που μας έκαναν το 2004 να βγούμε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια να πανηγυρίσουμε. Ένα επίτευγμα που δύσκολα μπορεί να ξαναγίνει στον ομαδικό αθλητισμό. Αυτό που πέτυχε η Περιφέρεια Ηπείρου είναι σημαντικό για όλους εμάς. Πλέον όλος ο κόσμος είναι κοντά στα Ιωάννινα και θα μπορέσει να δει αύριο αυτά τα παιδιά. Να τους γνωρίσει από κοντά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: