powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, για την ανάδειξη του ρόλου και της αποστολής που επιτελεί στις τοπικές κοινωνίες, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς»


Οι συγκεκριμένες διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δήμου Ιωαννιτών, όπου τις παρακολούθησε, με ενδιαφέρον, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.
Οι ηλικιωμένοι παράλληλα ενημερώθηκαν για μέτρα προστασίας τους από απάτες και κλοπές.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της «ζωντανής» επικοινωνίας με τους πολίτες, με τις τοπικές κοινωνίες.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές διαλέξεις από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου και της αποστολής που επιτελεί στις τοπικές κοινωνίες, ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς».
Η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων διαλέξεων, ενημερωτικού χαρακτήρα, αποτελούν βασική προτεραιότητα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσονται στον κεντρικό πυρήνα της προσπάθειας αναβάθμισης της καθημερινότητας και ασφάλειας του πολίτη στις γειτονιές, μέσα από διαδικασίες κοινωνικής διαμεσολάβησης, ενώ για την υλοποίησή τους αναπτύχθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.
Ειδικότερα, από τις αρχές Απριλίου, οι αστυνομικοί που εκτελούν καθήκοντα «Αστυνομικού της Γειτονιάς», στην πόλη των Ιωαννίνων, επισκέφτηκαν Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.), όπου ενημέρωσαν τους πολίτες για την φιλοσοφία του εν λόγω θεσμού και τις αρμοδιότητες των αστυνομικών, που έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση και προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των προαναφερόμενων διαλέξεων, οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να λαμβάνουν, προκειμένου να προστατεύονται από περιστατικά εξαπάτησης, για μέτρα προστασίας τους από κλοπές καθώς και για την μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων.
Υπενθυμίζεται ότι ορισμένα από τα καθήκοντα που επιτελούν οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς», είναι:
Περιπολούν στις γειτονιές και επικοινωνούν με τους κατοίκους, τις Δημοτικές Αρχές, τη σχολική κοινότητα, τους εμπόρους, τις ενώσεις πολιτών, τους τοπικούς συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς.
Καταγράφουν τα προβλήματα των πολιτών και συνεργάζονται μαζί τους για την επίλυσή τους.
Βοηθούν συνανθρώπους μας με αναπηρία, ηλικιωμένους ή μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στη χορήγηση βεβαιώσεων, στη συμπλήρωση εντύπων ή σε άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας.
Παρίστανται στις συγκεντρώσεις ή στις συνελεύσεις τοπικών φορέων και κατοίκων, όπου συζητούνται θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της «ζωντανής» επικοινωνίας με τους πολίτες και στο πλαίσιο αυτό παρόμοιες ενημερωτικές δράσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: