powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

8ο '' River Of Souls'' festival: Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ώρα 22.00', στον Αχέροντα στον Βουβοπόταμο Πρέβεζας



Σάββατο 29 Ιουλίου 2017. Οι αρχαίοι μύθοι ανακατεύονται με rock’n’roll ιστορίες και οι ψυχές στήνουν μια τρελή γιορτή στις όχθες του Αχέροντα για ένα ακόμη καλοκαίρι .
Τρεις από τις πιο καυτές μπάντες του ελληνικού underground υπόσχονται να βάλουν φωτιά στη σκηνή του ‘’River Of Souls’’ festival.
Καταιγιστικό surf από τους φοβερούς Dirty Fuse, εκρηκτικό garage punk από τους τρομερούς Frantic Five και μανιασμένο rockabilly (beerabilly για την ακρίβεια) από τους μοναδικούς Bullets.
Ετοιμαστείτε για ένα ξέφρενο πάρτυ κάτω απ’ το φως των αστεριών, δίπλα στα σκοτεινά νερά του ποταμού με άφθονη μπύρα και αυθεντικό rock’n’roll . Μην το χάσετε για κανέναν λόγο.
 
Dirty Fuse
Οι Dirty Fuse σχηματίστηκαν το 2008 από τον κιθαρίστα Duda Victor και τον ντράμερ Χρήστο Κόγιο με σκοπό να εξερευνήσουν τον μανιασμένο κόσμο του surf rock. Με επιρροές από Dick Dale, Ventures, Atlantics, Ramones και Televison, η μουσική τους είναι βασισμένη στην old school surf μουσική των '60s, αποδιδόμενη με την ενέργεια του garage και του punk rock. Μέσα στο 2010 προστίθενται στη μπάντα οι Μάνος Κισαμιτάκης (σαξόφωνο), Γιάννης Δράκος (μπάσο) και Κώστας Μπακούλας (κιθάρα). Το 2012 κυκλοφορούν το ομώνυμο cd "Dirty Fuse", με το κομμάτι Sunset Beach (απόδοση του "Ακρογιαλιές Δειλινά" του Β. Τσιτσάνη) να βρίσκει μεγάλη αποδοχή από το ραδιόφωνο και τους DJs (ψηφίστηκε Νο 47 στα 101 καλύτερα surf κομμάτια στον κόσμο από τα '70 μέχρι σήμερα). Στη συνέχεια προστίθεται στο συγκρότημα η κιθαρίστρια Έρη Καπετανάκη, λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Duda Victor τον Μάρτιο του 2015. Χαρακτηριστικό των Dirty Fuse σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους είναι η συνεχής και δυναμική παρουσία τους σε live stages.Σημαντικές στιγμές στην πορεία των Dirty Fuse είναι η εμφάνισή τους δίπλα στους Atlantics στο Bat City,Intenso (2013),η συμμετοχή τους στο North Sea Surf Festival στην Ολλανδία (2014), η συμμετοχή τους στο Surfer Joe Summer Festival στην Ιταλία (2012), η εμφάνισή τους δίπλα στους The Fleshtones στο Gagarin 205 (2014) και στους Αμερικάνους Daikaiju (2015)
Οι Dirty Fuse είναι :
Χρήστος Κόγιος(ντράμς)
Μάνος Κισαμιτάκης(σαξόφωνο)
Γιάννης Δράκος(μπάσο)
Έρη Καπετανάκη(κιθάρα).
 
THE BULLETS
Οι Bullets, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν την μεγαλύτερη και πλέον αναγνωρίσιμη Rock’n’Roll/Rockabilly μπάντα της χώρας. Δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 1988. Το συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δώσει αμέτρητα εκρηκτικά live «οργώνοντας» την Ελλάδα και έχει φανατικούς οπαδούς σε κάθε γωνιά της.
Η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας, με αποτέλεσμα οι δίσκοι τους να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, ενώ οι εμφανίσεις τους σε ολόκληρη την Ευρώπη στέφονται πάντα με ιδιαίτερη επιτυχία. Ενδεικτικά έχουν περιοδεύσει σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Τουρκία. Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικά shows στην Nancy της Γαλλίας και στη Σόφια.Οι BULLETS έχουν μοιραστεί τη σκηνή με το σύνολο της Rock’n’Roll σκηνής στην Ελλάδα, αλλά και με σημαντικά ονόματα του χώρου όπως οι Crazy Cavan, Foggy Mountain Rockers, Black Raven, Mad Sin, Texabilly Rockers και αναρίθμητοι άλλοι. Επιπλέον, η μουσική τους τέλος, έχει καλύψει και μία ταινία με θέμα τους σέρφερς, που γυρίστηκε στη Laguna Beach της California.Το στυλ που παίζουν είναι δίχως αμφιβολία ROCK’N’ROLL. Σαφώς η βασικότερη επιρροή προέρχεται από τα trash/desperate rockabilly των 50’s, αλλά και τον primitive surf ήχο των αρχών της επόμενης δεκαετίας. Συχνά όμως ανακατεύουν doo-wop, garage και ιδιαίτερα, βρετανικού teddy-boy συστατικά. Η φιλοσοφία του γκρουπ βασίζεται στο fun, στην αγάπη για τη ζωή και στην αισιόδοξη στάση τους απέναντί της.
LINE-UP
 SHOCKIN’ STEVE – Vocals, Guitar
 HARIS GRANIS – Guitar, Backing Vocals
 BULLET COST – Drums, Backing Vocals
 BILLY KARKAVITSAS – Bass
The Frantic Five
Οι Frantic Five μία από τις μακροβιότερες garage-punk μπάντες της Ευρώπης δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο του 1994 στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουν κρύψει ποτέ ότι είναι κολλημένοι στον ήχο της δεκαετίας του 60 με έμφαση στο αμερικάνικο garage punk, το ευρωπαϊκό beat και το rnb.
Η ραχοκοκαλιά τού ήχου τους αποτελείται από μια εκρηκτική μίξη από farfisa και fuzz και καταφέρνουν να κινηθούν ομαλά μεταξύ garage punk, groovy beat και μελωδικών διαθέσεων αρμονιών.
Στο ενεργητικό τους έχουν μια πλούσια δισκογραφία που περιλαμβάνει 16 κυκλοφορίες σε εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αυστραλία, UK, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία) καθώς και συμμετοχές σε πολλές συλλογές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.
Η μπάντα έχει κάνει αμέτρητες εμφανίσεις στην Ελλάδα και έχει βγει και εκτός συνόρων αρκετές φορές με περιοδίες στη Γερμανία και Ιταλία καθώς και εμφανίσεις σε Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη.
Οι Frantic Five έχουν εμφανιστεί μαζί με ονόματα θρύλους του είδους όπως με τους Sonics το Νοέμβριο του 2009, Fuzztones,  and The Mysterians, Seeds, Fleshtones, Sick Rose και πολλούς άλλους καθώς έχουν παίξει μαζί και με όλες τις ελληνικές garage/rock n roll μπάντες.
The Frantic Five are:
 Alex o Right: Vocals
 Captain K: Guitar-Vocals
 Manolis Chatzidakis: Bass-Vocals
 Dr Organ: Organ-Vocals
 Alex Klimentopoulos: Drums

Δεν υπάρχουν σχόλια: