powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Λειτουργία των φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών, ιδιωτικών σχολείων, σχολών, ινστιτούτων και εργαστηρίων


Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων Περιφέρειας Ηπείρου προς ενημέρωση των καταναλωτών για την νέα σχολική χρονιά ανακοινώνονται τα παρακάτω:
Η λειτουργία των φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών, ιδιωτικών σχολείων, σχολών, ινστιτούτων και εργαστηρίων γίνεται σύμφωνα - μεταξύ άλλων - και με τα άρθρα 85,86 και 87 της υπ’ αρίθμ. Α2-718 Απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ ΦΕΚ2090/31-7-2014) που αφορά ανάρτηση, ενημέρωση και κοινοποίηση στον καταναλωτή του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Τα κάθε είδους φροντιστήρια και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, τα ιδιωτικά σχολεία γενικής, τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, τα ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, υποχρεούνται:
1.Να καταθέτουν στη Δ/νση Παρατηρητηρίου Τιμών και Τιμοληψιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (email: ftsirog@e-prices.gr ) τιμοκατάλογο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους για το επόμενο σχολικό έτος.
2. Να αναρτούν σταθερά τιμοκατάλογο, σε ορατό από τον πελάτη σημείο του καταστήματος ή του γραφείου τους.
3. Να έχουν συνταγμένους τιμοκαταλόγους, που θα διατηρούν στο κατάστημα τους, τους οποίους θα θέτουν στην διάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και σπουδαστών, εφόσον οι τελευταίοι το ζητήσουν.
4. Στους ανωτέρω τιμοκαταλόγους να αναγράφονται οι τελικές τιμές των πάσης φύσεως παρεχομένων υπηρεσιών (δίδακτρα, μεταφορικά, κόστος εγγραφής, προαιρετικές υπηρεσίες κλπ.) που ισχύουν για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
5. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του τηρούμενου τιμοκαταλόγου, με κεφαλαία γράμματα, ιδίου μεγέθους με τις τιμολογούμενες υπηρεσίες, η ένδειξη:
«Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)»
και εφόσον ο τιμοκατάλογος τηρείται και στην αγγλική γλώσσα και την ένδειξη: «CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED (RECEIPT - INVOICE)».
Για το καταναλωτικό κοινό λειτουργεί Παρατηρητήριο Διδάκτρων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.gge.gov.gr/ όπου μπορούν να ενημερωθούν για τις τιμές των διδάκτρων της περιοχής που ενδιαφέρονται. Για τα ιδιωτικά σχολεία οι τιμές ανακοινώνονται στο site: http://gge.gov.gr/  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙΜΩΝ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΤΙΜΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΤΡΙΩΝ.
Για περισσότερες πληροφορίες τόσο οι καταναλωτές όσο και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, σχολών, ινστιτούτων, εργαστηρίων, φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών θα μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας στην Περιφέρεια Ηπείρου (Διοικητήριο) γραφεία 103-106 και στα τηλ.2651087103-6.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: