powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Telegraph, χειμωνιάτικο αφιέρωμα στην Ελλάδα: Οι 17 ωραιότερες ελληνικές παραλίες. Ανάμεσα τους, το Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας



Δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική Telegraph κάνει αφιέρωμα στη χώρα μας και τις ομορφιές της.

Αυτή τη φορά το δημοσίευμα αφορά τις 17 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας παρακινώντας τους Βρετανούς να τις επισκεφτούν και να τις γνωρίσουν από κοντά! Δείτε ποιες περιλαμβάνονται στη λίστα!

1. Μύρτος, Κεφαλονιά





Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας και ιδιαίτερα φωτογενής σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η παραλία της Κεφαλονιάς!


2. Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας, το Ναυάγιο είναι ένας πίνακας ζωγραφικής με άμμο και καταγάλανα νερά και αποτελεί ιδανικό προορισμό.

3. Βάι, Κρήτη

Στο γνωστό Φοινικοδάσος το οποίο είναι το μεγαλύτερο φυσικό φοινικοδάσος της Ευρώπης! Πρόκειται όπως λέει το δημοσίευμα για μια γεύση από τον παράδεισο...

4. Χαλικούνα, Κέρκυρα

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται μια παραλία της Κέρκυρας, μια από τις πιο άγριες και πιο παρθένες. Η Telegraph ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη αναφέροντας βέβαια ότι υπάρχουν εκεί πολλές ακόμα εξίσου όμορφες.

5. Σαρακήνικο, Μήλος

Ακόμη μια πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας, το Σαρακήνικο στη Μήλο με τα ηφαιστειακά πετρώματα σε εξωπραγματικά σχήματα είναι ο,τι πρέπει για ένα ταξίδι στις Κυκλάδες.

6. Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Αν και μετά τον πρόσφατο σεισμό το καλοκαίρι το πιθανότερο είναι ότι η παραλία δεν θα είναι όπως την θυμόμασταν, ωστόσο παραμένει στη λίστα με τις ωραιότερες και πιο άγριες παραλίες της χώρας μας και όχι άδικα.

7. Ψιλή Άμμος, Πάτμος

Στην έβδομη θέση η Πάτμος και η Ψιλή Άμμος. Όπως λένε η πρόσβαση δεν είναι πάρα πολύ εύκολη για όλους σε αυτή τη μαγική και μοναδική παραλία.

8. Χόβολο, Σκόπελος

Η γραφική και αμμώδης παραλία Χόβολο που διαφέρει από τις άλλες παραλίες της Σκοπέλου κατακτά την όγδοη θέση στο αφιέρωμα και μάλιστα ο αρθρογράφος αναφέρει ότι είναι ό,τι καλύτερο θα βρει κάποιος στη δυτική ακτή.

9. Άγιος Παύλος, Ρόδος

Η παραλία του Αγίου Παύλου αποτελείται από δύο μικρούς κόλπους και στο τέλος της βρίσκουμε ένα μικρό ξωκλήσι. Βέβαια, σύμφωνα με την Telegraph δεν είναι για όσους δεν ψάχνουν κάτι πολυσύχναστο.

10. Ελαφονήσι, Κρήτη

Άλλη μια παραλία της Κρήτης στη λίστα και αυτή τη φορά το μαγικό Ελαφονήσι. Τροπικά τιρκουάζ νερά και μια ρηχή λιμνοθάλασσα στην δέκατη θέση με το δημοσίευμα να λέει ότι είναι μια από τις παραλίες που αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά.

11. Της Γριάς το Πήδημα, Άνδρος

Στην «άγρια, ορεινή με τις καταπληκτικές παραλίες» Άνδρο αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα και ξεχωρίζει ως μια από τις πιο εντυπωσιακές της Γριάς το Πήδημα για την 11η θέση!

12. Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Στη δωδέκατη θέση βρίσκεται μια από τις διασημότερες παραλίες της Μεσσηνίας, η Βοίδοκοιλιά. Σε μικρή θέση από το πολυτελές θέρετρο Costa Navarino βρίσκεται η παραλία με την πλούσια ιστορία. Στο νότιο άκρο της αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλο.

13. Καμάρι, Σαντορίνη

Μπορεί να μην ικανοποιήσει όσους αγαπούν τις χρυσαφένιες παραλίες, αλλά το Καμάρι όπως και οι άλλες παραλίες της Σαντορίνης έχουν τη δική της άγρια ομορφιά.

14. Πορί, Κουφονήσι

Σου δίνει την αίσθηση ότι είναι μια παλέτα χρωμάτων που είναι αδύνατον να υπάρχει στην πραγματικότητα. Αυτό είναι το Πορί που κατακτά την 14η θέση στη λίστα με τις ομορφότερες παραλίες.

15. Ορκός, Τζια

Μια από τις κοντινότερες και πιο όμορφες παραλίες που είναι προσβάσιμες σε λίγη ώρα από την Αττική είναι ο Ορκός στην Τζια. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία που αξίζει κανείς να γνωρίσει.

16. Καραβοστάσι, Πέρδικα Θεσπρωτίας

Η παραλία της Ηπείρου βρίσκεται στην 16η θέση και η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι θες σίγουρα να την γνωρίσεις και να κάνεις μπάνιο στα καταγάλανα νερά με την 500 μέτρων αμμουδιά.

17. Λαλάρια, Σκιάθος

Με πάνω από 50 παραλίες με «Καραϊβικά νερά» η Σκιάθος μπαίνει στην 17η θέση και η παραλία που ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες εξίσου όμορφες είναι τα Λαλάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: