powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Παν - Γιαννιώτικο το αίτημα για το πρότυπο Λύκειο Ζωσιμαίας


Παν - Γιαννιώτικο έχει γίνει πλέον το αίτημα για την ίδρυση Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2016 – 17. 
Αυτό υποστήριξαν χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Πρόεδρος Σάκης Δάλλας και ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων Μιχάλης Παντούλας.
Για του λόγου το αληθές, έδωσαν στη δημοσιότητα το υπόμνημα που έχει ετοιμάσει η Ένωση και πρόκειται να αποστείλει στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας, το οποίο προσυπογράφουν όλοι σχεδόν οι τοπικοί φορείς, βουλευτές, δήμαρχοι, Ηπειρωτικά σωματεία της διασποράς, σύλλογοι και γνωστοί συμπολίτες μας.

Το υπόμνημα
Η εξαίρεση του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής από τα ιστορικά σχολεία της χώρας μας που εντάχθηκαν στο νέο θεσμό των προτύπων αποτελεί εκπαιδευτική και παιδαγωγική παραδοξότητα η οποία είναι ανεπίτρεπτο να συνεχιστεί, τονίζεται στο υπόμνημα της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, το οποίο παρουσίασε χθες ο Πρόεδρός της Σ. Δάλλας.Όπως είπε, όλα τα άλλα ιστορικά σχολεία της πατρίδας μας σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο μετατράπηκαν σε πρότυπα, συμπεριλαμβάνοντας, με την έναρξη της λειτουργίας τους, το σύνολο των σχολικών μονάδων, δηλαδή γυμνάσιο και λύκειο ώστε να καλύπτουν στο σύνολό του το επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πού θα πάνε οι απόφοιτοι;
Μέσω του υπομνήματος η Ένωση υπενθυμίζει επίσης στον Υπουργό Παιδείας ότι στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς (2015 - 16) οι πρώτοι απόφοιτοι του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων θα πρέπει, κατά το νόμο, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους χωρίς εξετάσεις στο αντίστοιχο πρότυπο λύκειο, που όμως είναι ακόμη ανύπαρκτο!
Για τους παραπάνω λόγους καλεί τον υπουργό να προχωρήσει «στην άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επανίδρυση του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να κινηθούν εγκαίρως οι σχετικές διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού και εξεύρεσης κατάλληλου χώρου στέγασης για την απρόσκοπτη λειτουργία του με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016 – 17»!
«Ηχηρές» υπογραφές
Πέρα από τα μέλη της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, το υπόμνημα που θα σταλεί στον Ν. Φίλη και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του τόπου φέρει πολλές «ηχηρές» υπογραφές, από φορείς και πολίτες που συντάσσονται μαζί της για την ίδρυση πρότυπου λυκείου Ζωσιμαίας.Ενδεικτικά, το υπογράφουν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, οι οκτώ Δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων και ο Θωμάς Μπέγκας, οι δημοτικές παρατάξεις «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Τώρα», πέντε πρώην δήμαρχοι των Ιωαννίνων (σ’ αυτούς δεν περιλαμβάνεται ο Φίλιππας Φίλιος), ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας και οι πρ. βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης και Μιχάλης Παντούλας, η Ε.Η.Μ., το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, το Ι.Β.Ε., σύλλογοι και τοπικά σωματεία, οι σύλλογοι αποφοίτων και γονέων και κηδεμόνων ιστορικών πρότυπων σχολείων από την υπόλοιπη Ελλάδα, Ηπειρώτες και σωματεία της διασποράς και δεκάδες γνωστοί Γιαννιώτες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: