powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Μέσω taxisnet οι μεταβιβάσεις ακινήτων και η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων


Προς ηλεκτρονικοποίηση για το κλείσιμο της εφορίας προς το κοινό οδεύει και το τμήμα οχημάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για να κλείσουν οι εφορίες για το κοινό είναι το ότι οι μεταβιβάσεις ακινήτων εξακολουθούν να γίνονται χειρόγραφα στα τμήματα Κεφαλαίου των εφοριών. Αυτά θα είναι και τα πρώτα που, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, πρόκειται να βάλουν λουκέτο στο πλαίσιο της υλοποίηση του σχεδίου του ΥΠΟΙΚ για να μην χρειάζεται πλέον η επίσκεψη των φορολογούμενων στην εφορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορολογικό τμήμα της μεταβίβασης ακινήτων θα γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας που θα ανοίξει το taxisnet όπου αγοραστής και πωλητής θα συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία (περιγραφή ακινήτου, τίμημα κλπ), στη συνέχεια η εφορία θα υπολογίζει αυτόματα το ύψος του φόρου μεταβίβασης και θα τον βεβαιώνει στον αγοραστή με ταυτότητα οφειλής, όπως ισχύει σήμερα για όλους τους φόρους.


Εκτός από το τμήμα κεφαλαίου, προς ηλεκτρονικοποίηση για το κλείσιμο της εφορίας προς το κοινό οδεύει  και το τμήμα οχημάτων. Η σημερινή διαδικασία χειρόγραφης κατάθεσης πινακίδων με επίσκεψη στην εφορία πρόκειται να αντικατασταθεί από άλλη διαδικασία όπου οι φορολογούμενοι θα εναποθέτουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους σε ειδική θυρίδα που θα υπάρχει σε κάθε εφορία και στη συνέχεια θα δηλώνουν την ακινησία του οχήματος στο taxisnet.


ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: