powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το αδιαχώρητο έγινε στο μουσικό κέντρο ''Πανόραμα'' Ελευσίνας στη χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Εκατοντάδες απόδημοι Ρωμανιώτες αλλά και φίλοι του Ρωμανού  Λάκκας Σουλίου και της Ηπείρου, έτσι ώστε δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, συμμετείχαν το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, το βράδυ ,στην χειμερινή χοροεσπερίδα- συνάντηση στο μουσικό κέντρο ''Πανόραμα'' της Ελευσίνας.
Και η συμμετοχή τόσου κόσμου, δεν είναι τυχαία. Είναι αναγνώριση του πλούσιου έργου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας, αλλά και αποδοχή ότι στην αποδημία των Ρωμανιωτών στην Ελευσίνα και την Αττική, γίνεσαι σοβαρή δουλειά με απτά αποτελέσματα.

Εξάλλου τόσο η συμμετοχή του Δημάρχου Ελευσίνας Γιώργου Τσουκαλά, που συνοδευόταν από Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και η έλευση από την Λάκκα Σούλι του Δημάρχου Δωδώνης Κων/νου Κατσανάκη που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Παππά και δημοτικούς Συμβούλους, καταδεικνύει, ότι οι φορείς της Αυτοδιοίκησης της Ελευσίνας και της πατρώας γης, αναγνωρίζουν τη δουλειά της Αδελφότητας.
Επιπλέον δείγμα αποδοχής του έργου είναι και η πολυάριθμη συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στην εκδήλωση, αποτελούμενη από τπν Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο και τα μέλη Γιώργο Δόση και Χριστόφορο Τζαρτζούλη.
Την Ομοσπονδία Αποδήμων Λάκκας Σουλίου, εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος Βαγγέλης Παππάς και η Γενική Γραμματέας Ρωξάνθη Μαύρου, που συνοδευόταν και από άλλα μέλη του Δ.Σ.

Τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ναπολέων Γκόγκος, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας και μέλος της Επιτροπής Νεολαίας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Θεόδωρος Τζαρτζούλης, παρουσίασε το έργο της Αδελφότητας και τους τομείς πολιτισμού που εξειδικεύει και παράγει αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, αφού συνεχάρη το Δ.Σ. της Αδελφότητας για το πλούσιο έργο του,  αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της κορυφαίας ηπειρωτικής αποδημικής οργάνωσης για τη λειτουργική αποτελεσματικότητα των αδελφοτήτων, που αποτελούν τα κύτταρα της ΠΣΕ.

Δήλωσε ότι το Δ.Σ. της ΠΣΕ θεωρεί ότι για να υπάρχει οργανωμένη αποδημία, πρέπει να λειτουργούν οι Αδελφότητες αποτελεσματικά και γιαυτό  θεωρεί εκ του μη όντος την προσφορά του τριτοβαθμίου οργάνου.
Επιπλέον ο Πρόεδρος Γιώργος Οικονόμου,  αναφέρθηκε στο πολιτιστικό έργο της ΠΣΕ, καθώς και στις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί την τελευταία τριετία σε ζητήματα ανάπτυξης της Ηπείρου, αλλά και στα μεγάλα ζητήματα που απασχόλησαν την περιοχή, όπως η γαλακτοβιομηχανία ''Δωδώνη'', οι ΕΟΖ στο Πωγώνι, τα υδροηλεκτρικά στον Άραχθο και τον Αώο στη Βωβούσα, η μόλυνση στον Καλαμά και τον Αμβρακικό, τους οδικούς άξονες και γενικά ότι απσχόλησαν τους κατοίκους της Ηπειρωτικής γής.  Αλλά και για την οικονομική κρίση μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ και στο δημιουργούμενο, με πρωτοβουλία της ηπειρωτικής αποδημίας, κίνημα Ηπειρωτικής Αλληλεγγύης.
Και οι δύο Δήμαρχοι, Γιώργος Τσουκαλάς Ελευσίνας και Κων/νος Κατσανάκης Δωδώνης, που πήραν τον λόγο στη συνέχεια, αλλά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποδήμων Λάκκας Σουλίου Βαγγέλης Παππάς, αναφέρθηκαν στην πολιτιστική προσφορά της Αδελφότητας και το πλούσιο έργο της.
Κατόπιν η Αδελφότητα παρουσίασε και τα 3 χορευτικά της, παιδιών, νέων και ενηλίκων, που χόρεψαν Ηπειρώτικους σκοπούς, καταχειροκροτούμενα.
Και όπως γινόταν παλιά, στα χοροστάσια στα χωριά, άνοιξαν το χορό το Δ.Σ. της Αδελφότητας, μαζί με τους προσκεκλημένους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους των φορέων της Ηπειρωτικής αποδημίας.
Η κομπανία του καταξιωμένου Λακκασουλιώτη τραγουδιστή Κώστα Τζίμα, σε ένα γνήσιο ηπειρωτικό πανηγύρι, διασκέδασε τους παρευρισκόμενους μέχρι πρωίας.
Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: