powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Στο κομμάτι Μέτσοβο - Παναγιά από αύριο η διακοπή

Για 3 ημέρες, λόγω εργασιών στην Εγνατία, οι οδηγοί
Θα θυμηθούν ξανά την παλιά εθνική Ιωαννίνων - Θεσσαλονίκης

Μεγάλη ταλαιπωρία θα υποστούν οι ταξιδιώτες που θα μετακινηθούν από αύριο Τετάρτη έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Εγνατία Οδό, στο κομμάτι Μετσόβου- Παναγιάς.
Και αυτό, γιατί όπως ανακοινώθηκε χθες από την «Εγνατία Α.Ε.», λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών των ασφαλτικών, θα διακοπεί η κυκλοφορία στον δεξιό κλάδο(κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Θεσσαλονίκη), από τον ανισόπεδο κόμβο Μετσόβου έως αυτόν της Παναγιάς, από τις 7:30 αύριο το πρωί έως τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής.
Η κυκλοφορία στο διάστημα αυτό θα διεξάγεται από την επαρχιακή οδό Μετσόβου – Μηλιάς – Κρανιάς – Γρεβενών, δηλαδή από ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του παλιού οδικού δικτύου, κάτι που σημαίνει, ότι η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη και ο χρόνος που θα απαιτηθεί, ειδικά για όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν το δρόμο –φορτηγά κ.α.- θα είναι πολλαπλάσιος, από αυτόν που κάποιος χρειάζεται τώρα.
Άλλη λύση…
Αλήθεια, είναι τόσο σημαντικός ο λόγος της διακοπής κυκλοφορίας, που θα πρέπει να κλείσει όλο το συγκεκριμένο κομμάτι; Δεν μπορούσε να βρεθεί κάποια άλλη λύση, όπως η σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας, για να αποφευχθεί η τόσο μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών; Σαφώς και τα έργα πρέπει να γίνουν –και πάλι καλά που προγραμματίζονται δηλαδή!-, όμως το να κλείσει ένας εθνικός δρόμος, τόσο μεγάλης σημασίας, για τρεις ημέρες, ίσως και να μην είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.
Εγείρει αντιδράσεις…
Την ίδια ώρα, πολλές αντιδράσεις εγείρει και στην Ήπειρο το ενδεχόμενο να αυξηθούν και πάλι τα διόδια στην Εγνατία (!), κατά20% και μάλιστα από τα μέσα Ιουλίου, όπως αναφέρει απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών. «Αν αυξηθούν τα διόδια, τότε στην κυριολεξία θα πληρώνουμε και δρόμο δεν θα έχουμε!» λένε Ηπειρώτες, που τονίζουν ότι οι διακοπές κυκλοφορίας στην Εγνατία θα έπρεπε να γίνονται μεν (ειδικά αν πρόκειται για έργα συντήρησης, όπως η αυριανή), όμως με γνώμονα το πώς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα οι μετακινούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: