powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΙΚΑ: Ξεκινά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012 η απογραφή των συνταξιούχων


Σε νέα απογραφή συνταξιούχων με πολλές διορθώσεις προχωρά το ΙΚΑ από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.Ήδη στην πρώτη απογραφή δεν προσήλθαν 5.422 άτομα, εκ των οποίων 2.500 διαπιστώθηκε ότι έχουν αποβιώσει, ενώ πιστωνόταν κανονικά η σύνταξή τους. Σημειώνεται ότι ήδη από την 1η Νοεμβρίου του 2011 έχει σταματήσει η καταβολή της σύνταξης σε όλους όσοι δεν απεγράφησαν.
Με τη νέα απογραφή θα εξεταστεί και η πιστότητα των πληρεξούσιων μέσω των οποίων απεγράφησαν πολλοί συνταξιούχοι.
Το ΙΚΑ θα ενημερώσει όλους του συνταξιούχους με αναλυτική επιστολή. Εάν η απογραφή γίνει μέσω υποκαταστήματος, θα επικυρώνεται και από τον προϊστάμενο και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπάλληλο, ενώ οι πληρεξούσιοι οφείλουν να προσκομίζουν και την ταυτότητα του δικαιούχου. Στη συνέχεια ο κατάλογος με τα στοιχεία θα αποστέλλεται στη διοίκηση προκειμένου να ζητηθεί συνδρομή της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής και να διαπιστωθεί εάν έχει εκδοθεί νέα ταυτότητα μετά τον θάνατο του δικαιούχου.
Στις περιπτώσεις συνταξιούχων που βρίσκονται στο εξωτερικό και θα απογραφούν μέσω πληρεξουσίου, θα αναζητείται στο εξής και πρόσφατη βεβαίωση της αρμόδιας προξενικής αρχής, η οποία πρέπει να εκδοθεί μέσα στο χρονικό διάστημα της απογραφής και από την οποία θα προκύπτει ότι οι δικαιούχοι βρίσκονται εν ζωή, εξακολουθεί η ισχύς του πληρεξουσίου και διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Για τους συνταξιούχους που δεν έχουν συνείδηση των πραττομένων θα προβλέπεται η ενεργοποίηση προσωρινού διαχειριστή ύστερα από αίτημα των συγγενών στις Επιτροπές Καθορισμού Ηλικίας των περιφερειακών υποκαταστημάτων ή θα οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης με απόφαση δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: