powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Δηλώσεις για το Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά σε απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης για απένταξη έργων που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:«Στην απόφαση του Υπουργείου περιλαμβάνονται διάφορες κατηγορίες έργων. Μια κατηγορία είναι του ΕΛΛΑΔΑ 2004, στο οποίο είχαν ενταχθεί έργα χωρίς πιστώσεις και τα οποία δεν έγιναν ποτέ. Μία δεύτερη κατηγορία είναι μια παρτίδα - θερμοκοιτίδα παραγωγής έργων, τα οποία έμπαιναν στο πρόγραμμα εθνικών πόρων και μετά προωθούνταν για συγχρηματοδότηση.
Άλλα έργα ήταν ευσεβείς πόθοι φορέων, τα οποία περιλήφθηκαν στο Εθνικό Πρόγραμμα, χωρίς ουδέποτε να προωθηθούν προς υλοποίηση. Μια άλλη σειρά δεν είχε πάρει αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς.Επίσης πολλά έργα, που περιλαμβάνονται στην απόφαση, πέρασαν σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και υλοποιήθηκαν. Δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο. Ο Υφυπουργός τα απένταξε για να μην υπάρχει αυτός ο φαύλος κύκλος, καθώς ήταν ενταγμένα και έργα από το ’83»!
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, που αναφέρονταν στις ανησυχίες των δημάρχων για το ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ωριμάζουμε μελέτες για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αίτημα που θα υπάρχει. Άλλωστε, η Περιφέρεια Ηπείρου θα περιληφθεί και στο επόμενο ΕΣΠΑ. Δεν πρέπει και οι Δήμοι να σταματήσουν να ωριμάζουν μελέτες.
Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε μια σειρά μεγάλων έργων που τα προωθούμε. Αν δεν ενταχθούν στο τρέχον ΕΣΠΑ, τότε θα ενταχθούν στο επόμενο.
Ο καθένας ατομικά ή συλλογικά σκεφτόμαστε για το αύριο . Με αυτή την έννοια καλά κάνουν και προβληματίζονται οι δήμαρχοι. Στην Ήπειρο δεν σταμάτησαν να εξοφλούνται υποχρεώσεις του ΕΣΠΑ, όπως και του Αναπτυξιακού Νόμου και δεν υπήρξε κανένα χρηματοδοτικά κενό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: