powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Αυξάνονται τα φαινόμενα παραπλάνησης των υπερχρεωμένων οφειλετών

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί και τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ
Nα ασκήσει ελέγχους άμεσα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να επιβάλει κυρώσεις σε όσους εκμεταλλεύονται το Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προκειμένου να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη, ζητάει η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, δεδομένου ότι πυκνώνουν τα φαινόμενα παραπλάνησης των υπερχρεωμένων οφειλετών από "ειδικευμένα" γραφεία, όπως καταγγέλλει η οργάνωση των καταναλωτών.
"Όσο η στάση των τραπεζών δεν οδηγεί σε καμία ουσιαστική λύση των προβλημάτων των υπερχρεωμένων οφειλετών, τόσο ξεφυτρώνουν ολοένα και περισσότεροι ...διαμεσολαβητές εξωδικαστικού συμβιβασμού ή ακόμα και δικαστικής συνδρομής" σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 3869/2010, η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Καταναλωτή, του Μεσολαβητή Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, των Ενώσεων Καταναλωτών και φορέων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των δικηγόρων.
Τους τελευταίους μήνες η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες για γραφεία συμβούλων που, χωρίς καμία νομιμοποίηση, όπως καταγγέλλει, ζητούν μεγάλες χρηματικές προκαταβολές και αμοιβές ανά οφειλέτη για τη «διαμεσολάβηση» για εξωδικαστικές ρυθμίσεις και παροχή συμβουλών σε σχέση με τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών. Μάλιστα, καταγγέλλεται ότι τα γραφεία αυτά καλούν στην τύχη από τον τηλεφωνικό κατάλογο και ρωτούν αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο ή γνωστός που έχει χρέη σε τράπεζες.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί και τους δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσες διαφημίσεις αναφέρονται σε «διαμεσολαβητές» δανείων, εξωδικαστικού συμβιβασμού κτλ. και να εμπιστεύονται μόνον τους φορείς που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην ιστοσελίδα της (www.efpolis.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: