powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

6ο Φεστιβάλ Δωδώνης: Μοναδικό ξεκίνημα με Γ. Χαρούλη!

 


Το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο το βράδυ της Τρίτης, με το βασικό κορμό των εκδηλώσεών του και με το μοναδικό Γιάννη Χαρούλη επί σκηνής.

 

Χιλιάδες θεατές από την περιοχή της Δωδώνης αλλά και επισκέπτες, τραγούδησαν, συγκινήθηκαν, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, για να μοιραστούν μαζί με τους καλλιτέχνες επί σκηνής αυτή τη μοναδική συναυλία, σε ένα σημείο του αρχαιολογικού χώρου που είχε τη δυνατότητα να αναδειχθεί πέραν του αρχαίου θεάτρου, του σταδιού και των άλλων προβεβλημένων οικοδομημάτων της Δωδώνης.

 

Για περίπου τρεις ώρες, παλιές και αγαπημένες μελωδίες αναμείχθηκαν με φρέσκες μουσικές από το νέο δίσκο του Γιάννη Χαρούλη, με τίτλο «Κολιμπρί». Όπως δήλωσε και ο καλλιτέχνης ξεκινώντας τη συναυλία, «ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια που δείχνει ότι εδώ θα συμβεί κάτι μαγικό». Και αυτό ήταν που πραγματικά συνέβη… όπως έννοιωσαν όσοι βρέθηκαν εκεί.

 

Η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, όπως και το σύνολο του καλλιτεχνικού προγράμματος του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Πολιτισμού που στηρίζουν και οικονομικά το φετινό εγχείρημα. Το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης λαμβάνει και φέτος χώρα, χάρη και στην πολύτιμη υποστήριξη των μεγάλων χορηγών του, ΒΙΚΟΣ, Τράπεζας Ηπείρου και Energean.

 

Το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, συνεχίζεται με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές και μουσικές παραγωγές της φετινής χρονιάς, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, έως τις 12 Αυγούστου 2022.

 

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού είναι το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου, στις 21:00, με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο έργο Μήδεια του Μποστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: