powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Στη Ζίτσα το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γυναικών



Μετά από πρόσκληση του –κατά κοινή ομολογία- δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Ζίτσας και με την έμπρακτη αρωγή του οικείου Δήμου, το  οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας, συνεχίζοντας την –από δεκαετίας αρχόμενη- ακαταπόνητη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων. 
«Υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Στέφανος Φούσας, απευθυνόμενος στο εκδηλωτικό ακροατήριο της κατάμεστης αίθουσας, στο πλαίσιο της ημερίδας που εγκαινίασε την -αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- εκδήλωση.  
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών, αποτελούμενο από την Πρόεδρο κ. Βούλα Πατραμάνη, την Αντιπρόεδρο κ. Βάσω Τσέκα, τη γραμματέα κ. Κατερίνα Σκάρα, την ταμία κ. Μαρίνα Αλεξέλη, την κ. Σοφία Λιάκου, την κ. Σοφία Ζυγούνα και την προσφάτως βραβευθείσα λογοτέχνιδα κ. Βούλα Λεοντίδη-Πλάτωνα, μερίμνησε για όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πλιάκος, οι Αντιδήμαρχοι  κ.κ. Περικλής Γρίβας και Γιάννα Γεωργούλη, ο Πρόεδρος του Τοπικού κ. Περικλής Νούλης και πλήθος πολιτών.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βούλα Πατραμάνη ευχαρίστησε τον καθηγητή Καρδιολογίας για την άμεση ανταπόκριση επισημαίνοντας: «Είναι χαρά και τιμή μας να σας φιλοξενούμε στο χωριό μας, εσάς και την επιστημονική σας ομάδα, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, για την προτεραιότητα που δίνεται με πράξεις στην ενημέρωση των πολιτών στα χωριά μας, για την πρόληψη, για τη γνώση που μας παρείχατε με απλό και κατανοητό τρόπο, για τον ευρηματικό τρόπο με τον οποία κρατάτε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών σας και σας ζητάμε να αποδεχτείτε και την πρόσκλησή μας για πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής». 
Στη συνέχεια, ο κ. Ελευθέριος Γείτονας, Βελλαΐτης και Διευθύνων Σύμβουλος των ομώνυμων εκπαιδευτηρίων, προέβη σε ανάλυση εναλλακτικών μοντέλων παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής. Στην ανάπτυξη της πολυποίκιλης θεματολογίας πρόληψης και προαγωγής της υγείας συμμετείχαν ο πατήρ Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος–φαρμακοποιός, Επιμ. Β΄ του Φαρμ. Τμήματος του Γ.Ν.Ι. «Γ. Χατζηκώστα» και οι κ.κ.: Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος, Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος, Ευθαλία  Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος-Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας, Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος,  Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός Επιστήμων – Msc και Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος.
Στο τέλος του πρώτου μέρους της εκδήλωσης ο κ. Στέφανος Φούσας παρέδωσε –παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκου- στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών, Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, τον οποίο προσέφερε ο πατριώτης μας επιχειρηματίας κ. Αιμίλιος Σαρηγιάννης.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στο οποίο παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Μιχάλης, πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα στο Κέντρο «Καλλιθέα», η οποία περιελάμβανε τις βραβεύσεις αφενός των αδελφών Γιολάντα Βαδόκα και Ντιάνα Βαδόκα-Γιαννοπούλου, ως δραστήριες γυναίκες και ευεργέτιδες και ως άξιες κόρες του αείμνηστου Αθανασίου Βαδόκα και αφετέρου της πρώην Προέδρου του Συλλόγου (και νυν ταμία) κ. Μαρίνας Αλεξέλη για την πολυετή προσφορά της στο Σύλλογο. Ακολούθησε δείπνο με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, κέφι και χορός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: