powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση ληστείας και δεκατέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και της Κόνιτσας Ιωαννίνων


Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τρείς αλλοδαποί, δύο εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας, για παρόμοια αδικήματα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών
Εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, μία υπόθεση ληστείας και δεκατέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου και της Κόνιτσας Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 22 και 27 ετών αντίστοιχα, από τους οποίους οι δύο βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας, για παρόμοια αδικήματα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες, μεμονωμένα ή από κοινού κατά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:
· υπόθεση ληστείας που έγινε την 07-12-2015 μετά τα μεσάνυκτα στο Βασιλικό Ιωαννίνων, όπου οι δράστες αφού διέρρηξαν την κύρια είσοδο σπιτιού 86χρονης ημεδαπής, την ακινητοποίησαν με την απειλή τσεκουριού και της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ένα χρυσό δακτυλίδι.
· δεκατέσσερις υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε σπίτια που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη του 2014 έως τον Μάρτιο του 2016, στα χωριά Τεριάχι, Παλαιόπυργος, Μερόπη, Κακόλλακος, Άγιος Κοσμάς, Βασιλικό και Αηδονοχώρι Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι δύο μέλη της σπείρας (27χρονος και 22χρονος) είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, καθώς είχαν συλληφθεί την 14-04-2016 στην Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας, για σωρεία κλοπών και διάπραξη ληστειών που έγιναν την 15-01-2016 και την 01-03-2016, στο Βασιλικό Ιωαννίνων (Σχετικό το από 17-04-2016 δελτίο τύπου της Υπηρεσίας μας).

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: