powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ο Δήμος Δωδώνης εκφράζει την ικανοποίησή του, για τη λειτουργία του αρχαίου θεάτρου

Μετά από πολλά χρόνια, ο τραγικός λόγος, επιστρέφει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, με μία παράσταση αξιώσεων, όπως είναι ο "Προμηθέας Δεσμώτης".
Ο Δήμος Δωδώνης εκφράζει την ικανοποίησή του, για την απόφαση του ΚΑΣ, η οποία δίνει το πράσινο φως, ώστε να παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις, σε τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Το αρχαίο θέατρο έμεινε κλειστό για πολλά χρόνια, γεγονός ιδιαίτερα δυσμενές για την περιοχή μας αλλά και την Ήπειρο, καθώς αποτελεί το βασικότερο και σημαντικότερο κύτταρο πολιτισμού.
Το έργο της αναστήλωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να συνεχιστεί αλλά και να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ. 
Έτσι το θέατρο, θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και θα μπορέσει να αποτελέσει και πάλι το σημείο αναφοράς, των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής.
Ο Δήμος Δωδώνης θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η επαναλειτουργία του -με τους αυστηρούς και περιοριστικούς όρους που θέτει το ΚΑΣ- σηματοδοτείται από μία παραγωγή που φέρει τη σφραγίδα του ΔΗΠΕΘΙ Ιωαννίνων.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και θα σταθεί αρωγός.

Τέλος, εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής είναι πως, το αρχαίο θέατρο αλλά και γενικότερα ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην προσπάθεια ώστε τα Ιωάννινα να καταρτίσουν έναν πλήρη φάκελο για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια: