powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

«Όχι» από την τρόικα σε νέα παράταση των φορολογικών δηλώσεων


Καμία περαιτέρω ... επιμήκυνση του χρόνου κατάθεσης δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, λένε οι ελεγκτές και υποστηρίζουν ότι είπαν «ναι» σε παράταση του χρόνου κατάθεσης των δηλώσεων φορολογίας όσων είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 1 και 2 επειδή η λήξη της προθεσμίας συνέπιπτε με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ.
Αποφασισμένη να βάλει τέλος στις παρατάσεις των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και στις υπόλοιπες, όπως για παράδειγμα τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, είναι η τρόικα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».
Η τετραήμερη παράταση που δόθηκε χθες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογουμένων, των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1 και 2, έγινε κατ' εξαίρεσιν αποδεκτή από τους ελεγκτές της τρόικας, καθώς οι αρχικές ημερομηνίες συνέπιπταν με τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ.
Η τρόικα φέρεται να ξεκαθάρισε στο οικονομικό επιτελείο ότι δεν θα κάνει ξανά δεκτό αντίστοιχο αίτημα. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, οι ελεγκτές εμφανίζονται να αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες μετά τις 10-15 Αυγούστου για όλους τους φορολογουμένους, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.
Οι πιστωτές πιέζουν να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό που υπερβαίνει στον τομέα των εσόδων τα 1,6 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: