Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Έπεσε από το Μιτσικέλι ο Παναθηναϊκός και βρήκε πορτοφόλι!

Και τούτο χάρις σε ένα ανάποδο σουτ του Κλέϊτον στο 85’ μέσα από την περιοχή, σε μια ανύποπτη φάση και με ένα σουτ που… βασανιστικά αργά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ. Νωρίτερα οι παίκτες του ΠΑΣ έχασαν πάνω από πέντε κλασικές ευκαιρίες, αφού χάνονταν η μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Που αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι και λίγο τυχεροί, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάθαινε μεγαλύτερο κάζο απ’ αυτό που έπαθε τον Ιανουάριο του 1980 που έχασε με 4-1. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν ένα 5-0 υπέρ του ΠΑΣ. Και η αναφορά αυτή δεν έχει ούτε ίχνος υπερβολής. Ο Παναθηναϊκός έπεσε από το Μιτσικέλι και βρήκε πορτοφόλι! Τόσο τυχερός ήταν. Που ενώ έπρεπε να φύγει από τα Γιάννινα φορτωμένος με μια ντουζίνα γκολ, έφυγε τελικά νικητής με 1-0, κάτι που μόνο τρέλα μπορεί να προκαλέσει σε όσους είδαν το παιχνίδι, είτε στο γήπεδο, είτε από την τηλεόραση. Γιατί δεν κέρδισε ο καλύτερος, δεν απενεμήθη δικαιοσύνη και η μπάλα ήταν πραγματικά «πόρνη» για τους Γιαννιώτες, όπως θα έλεγε ο Ίβιτσα Όσιμ.
Κάτι θα είχαν ψυλλιαστεί από την αρχή οι Παναθηναϊκοί για να μη γίνει το παιχνίδι. Ένιωθαν άβολα στα Γιάννινα και ήξεραν ότι ο ΠΑΣ παίζει με την πλάτη στον τοίχο, γυαλίζει το μάτι του και δεν θα περνούσαν καλά. Κάποια άλλη φορά, με τις επιστροφές των τιμωρημένων και τραυματιών που είχαν, θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς. Και στο τέλος του αγώνα, για να καλύψουν την αγωνιστική γύμνια τους, άρχισαν τις φτηνές δικαιολογίες για τον πάγο και άλλα τέτοια. Λες και ο πάγος ήταν μόνο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και όχι του ΠΑΣ. Δεν ήθελαν με τίποτα να γίνει το παιχνίδι και φρόντισαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να βγάλουν ανακοίνωση κατά της απόφασης του Σπάθα που δεν συμφώνησε μαζί τους να το αναβάλει. Ήθελαν έτσι εκ των προτέρων να δημιουργήσουν άλλοθι, σε περίπτωση αποτυχίας. Ναι, σε κάποιο σημείο προς τη γραμμή του πλάγιου άουτ ήταν παγωμένο το χόρτο αλλά μετά που έγινε το καθάρισμα βελτιώθηκε ο χώρος. Θα ήταν σκάνδαλο αν δεν γίνονταν το παιχνίδι. Τα ματς με Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ οι συνθήκες ήταν χειρότερες. Σ’ ένα πράγμα θα συμφωνήσουμε με τους πράσινους και ειδικά μ’ αυτά που είπε ο κ. Φερέϊρα. Να μη βάζουν βραδινά παιχνίδια στα Γιάννινα γιατί είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες και ειδικά αυτή την εποχή υπάρχουν πολικές θερμοκρασίες.
Τολμηρός ο Άγγελος

Δεν θα πούμε πολλά πράγματα για το παιχνίδι. Όποιος δει προσεκτικά το φιλμ των φάσεων θα καταλάβει ποιος είχε τις ευκαιρίες και ποιος έπρεπε να κερδίσει. Απλά θα επισημάνουμε ότι ο ΠΑΣ στο α’ ημίχρονο έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήταν καλά στημένος, είχε φαντασία, καλές κινήσεις και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αρχίζει να πιάνει τόπο η δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη. Είναι ένας τολμηρός προπονητής, κάνει αυτό που νομίζει ότι είναι καλύτερα, χωρίς να σταματά σε ονόματα ή να επηρεάζεται από ονόματα και καταστάσεις. Είναι καλός στην τακτική και είδαμε έναν ΠΑΣ δουλεμένο που να βομβαρδίζει ανηλεώς τον Παναθηναϊκό, να κάνει φάσεις, να δημιουργεί ευκαιρίες και να έχει τέσσερα τετ-α-τετ που πήγαν χαμένα.
Κορυφαίος πάλι ο Γεωργίου
Αν συνεχίσει έτσι και έχει διάρκεια η απόδοσή του, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί για τη συνέχεια. Παρότι δεν έπαιξε με καθαρόαιμο επιθετικό και τον Μπακαγιόκο τον άφησε στον πάγκο για τους δικούς του λόγους, έβγαιναν πολύ καλά σαν κρυφοί κυνηγοί οι Γεωργίου, Βίλα που έκαναν επικίνδυνες καταστάσεις σε βάρος του Παναθηναϊκού. Όλοι οι παίκτες τα πήγαν καλά. Μια κακή στιγμή στο 85’ και μια αδράνειά τους, τους στοίχισε το γκολ του Κλέϊτον. Και αυτό είναι πραγματικά κρίμα και άδικο. Θα μνημονεύσουμε ξεχωριστά τον κορυφαίο της αναμέτρησης που ήταν για μια ακόμα φορά ο Φώτης Γεωργίου. Που ήταν τόσα χρόνια στις αλάνες της Β’ και Γ’ Εθνικής αυτός ο παίκτης κρυμμένος. Όσο μπόι του λείπει, τόσο ταλέντο του έδωσε απλόχερα ο Θεός και τόσο μεγάλος παίκτης είναι.
Απογοητευτικός ο Παναθηναϊκός

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ήταν μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε στοιχεία ομάδας που διεκδικεί τον τίτλο. Είχε κορυφαίο παίκτη τον γκολκίπερ Καρνέζη που ήταν ο φύλακας άγγελος των δικτύων του. Κατά ένα μεγάλο μέρος η νίκη του Παναθηναϊκού οφείλεται και στην μεγάλη εμφάνιση του πορτιέρο του.
Καλός ο Σπάθας

Ο διαιτητής Σπάθας καλά έκανε και δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Παναθηναϊκού και έκανε το παιχνίδι, ενώ τα πήγε γενικά καλά, χωρίς ουσιαστικά λάθη.
Μελανό σημείο τα επεισόδια
Το μόνο μελανό σημείο είναι τα επεισόδια που έγιναν με το σπάσιμο δεκάδων καρεκλών, ανταλλαγή φωτοβολίδων και συμπλοκές με τα ΜΑΤ. Μεταμεσονύκτιες πληροφορίες έκαναν λόγο για 14 τραυματίες από τις συμπλοκές, εκ των οποίων οι 6 ελαφρά και οι 8 σοβαρότερα που μεταφέρθηκαν για παροχή βοηθειών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που παρά την απαγόρευση βρέθηκαν στα Γιάννινα και κάποια στιγμή έσπασαν και την πόρτα από τη θύρα 1. Στο ημίχρονο αποφασίστηκε να ανοίξει η θύρα 7 και κάθισαν εκεί. Θα είναι προτιμότερα να δίνονται εισιτήρια για να έρχονται οργανωμένα οι φίλαθλοι των αντιπάλων ομάδων, για  να μπορεί να τους έχει «μαντρωμένους» και να τους ελέγχει καλύτερα η αστυνομία, παρά να έρχονται μεμονωμένα κατά ομάδες και να υπάρχει ένα «αντάρτικο» στους δρόμους της πόλης.
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(17η αγωνιστική)
ΑΕΚ - Σκόντα Ξάνθη 1-1
ΟΦΗ – Δόξα Δράμας 2-0
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 3-1
Ατρόμητος – Άρης 0-0
Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης 0-0
ΠΑΟΚ – Εργοτέλης 2-1
Πανιώνιος Παναιτωλικός 1-0
ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολυμπιακός 40
Παναθηναϊκός 36
ΑΕΚ 32
ΠΑΟΚ 29
Ατρόμητος 27
Ξάνθη 26
ΟΦΗ 23
Εργοτέλης 21
Πανιώνιος 19
Άρης 18
Παναιτωλικός 16
Αστέρας Τρίπολης 16
ΠΑΣ Γιάννινα  11
Κέρκυρα 11
Λεβαδειακός 9
Δόξα Δράμας 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Σάββατο 21-1-2012
17:15 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ
17:15 Εργοτέλης – ΑΕΚ
19:30 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
Κυριακή 22-1-2012
15:00 Δόξα Δράμας – Άρης
15:00 Παναιτωλικός – Κέρκυρα
17:15 Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός
17:15 Λεβαδειακός - ΟΦΗ
19:30 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου