powered by Agones.gr - opap
forum manteio

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας

"Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ"
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ”, το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας. Περισσότεροι από 2.500 θεατές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, του κορυφαίου φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επέτειο των 400 χρόνων από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου, ανοίγοντας τον εορτασμό που θα ολοκληρωθεί με ένα τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο στην Ήπειρο.


Τραγούδια της Ιστορίας, του μόχθου, της ξενιτιάς, του ανταμώματος συνέθεσαν το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης. Η συμμετοχή κορυφαίων πρωτομαστόρων της Ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης κόσμησε το πρόγραμμα. Ο Γρηγόρης Καψάλης στο κλαρίνο, ο Γιάννης Παπακώστας στο τραγούδι, ο Χρήστος Ζώτος στο λαούτο, πλαισιωμένοι από την κομπανία του Γιώργου Κωτσίνη ερμήνευσαν τραγούδια και σκοπούς, συνοδεύοντας τον όμορφο χορό των πολυπληθών χορευτικών ομίλων των Συλλόγων και των Ενώσεων Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας. Ξεχωριστή η συμμετοχή των Χορωδιών της Π.Σ.Ε. και της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, των πολυφωνικών ομίλων Αετόπετρας και “Χαονία”, του Εργαστηρίου Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε. καθώς και της Μαριάννας Τζήμα στο τραγούδι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε., πλαισιωμένος από το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας, αναφερόμενος στο μήνυμα της εκδήλωσης και τον αγώνα της Π.Σ.Ε.
Στην εκδήλωση που παρουσίασαν η ηθοποιός Παρασκευή Κατσάνη και ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λαμπρίδης, προβλήθηκαν και αποσπάσματα video – το τελευταίο αφιερωμένο στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας “Δωδώνη”, αναδεικνύοντας τον επίκαιρο χαρακτήρα του αγώνα της Ηπείρου και την ένθερμη συμπαράσταση των χιλιάδων θεατών.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλου του κόσμου σε ένα μεγάλο ηπειρώτικο χορό που αποτύπωνε τη χαρά του ανταμώματος αλλά και την υπόσχεση για μελλοντικές συνάξεις ακόμη πιο όμορφες.


Η Π.Σ.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Πετρούπολης που παραχώρησε τον χώρο του Θεάτρου και στήριξε πολύπλευρα τη διοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, συμβάλοντας αποφασιστικά στη μεγάλη επιτυχία της.

Στον απόηχο του μεγαλύτερου καλοκαιρινού Ηπειρώτικου ανταμώματος στην Αθήνα, η Π.Σ.Ε. ξεκίνησε ήδη εντατική προετοιμασία για την επόμενη μεγάλη της διοργάνωση: “ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ 2011”, ένας τετραήμερος κύκλος πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων σε όλη την Ήπειρο, από τις 27 έως και τις 30 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: