Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά, στο Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:00


Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
 Σάββατο 10/9, 20:00 // Ψαραντώνης, Κατερίνα Παπαδοπούλου & Anastatica Project με τον Σωκράτη Σινόπουλο
Κυριακή 11/9, 20:00 // Πετρολούκας Χαλκιάς, Θρακόμελο

Η σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.

Το Σάββατο ο Ψαραντώνης με την κρητική λύρα του μας καλωσορίζουν σ' ένα κρητικό γλέντι, ενώ η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τους Anastatica Project και το Σωκράτη Σινόπουλο θα μας ταξιδέψουν στο χθες και το σήμερα του Ελληνικού και Μεσογειακού ηχοτοπίου. Την Κυριακή στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ θα βρίσκονται ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου και της ηπειρώτικης μουσικής, και το μουσικό σχήμα Θρακόμελο με τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης.
 Parklife: The Traditional Sets
 Great Lawn, Stavros Niarchos Park
 Saturday 10/9, 20:00 // Psarantonis, Katerina Papadopoulou & the Anastatica Project with Socrates Sinopoulos //  http://b.snfcc.org/2cfkv7q
 Sunday 11/9, 20:00 // Petroloukas Chalkias, Thrakomelo //  http://b.snfcc.org/2c3sh6T
                                         ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ
Πετρολούκας Χαλκιάς/ΘρακόμελοΚυριακή / 11 Σεπτεμβρίου / 2016, 20.00
 Το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει την σειρά συναυλιών Parklife, ένα αφιέρωμα σε διαφορετικά μουσικά στυλ και ηχητικές επιρροές. Προσκαλώντας το κοινό να το επισκεφθεί, να ταξιδέψει και να ονειρευτεί, το Πάρκο 'δανείζεται' για δύο ξεχωριστά Σαββατοκύριακα μουσικές μελωδίες και φιλοξενεί ποικίλους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας σε μία μοναδική εμπειρία έμπνευσης, φύσης και δημιουργίας.
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την μουσική παράδοση της Ελλάδας, ταξιδεύει στις γωνιές της χώρας και στήνει ένα νησιώτικο πανηγύρι μέσα στην καρδιά της πόλης.
Ο Πέτρος (Πετρολούκας) Χαλκιάς είναι ένας εκ των ζωντανών μύθων της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς. Μαγεύει με το κλαρίνο του, δημιουργεί, μας ταξιδεύει στις ιδιαίτερες πατρίδες διώχνει όλες τις λύπες. Είναι μουσικός, μέλος μιας οικογένειας ξακουστής για την συνεισφορά της στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Άρχισε την ενασχόλησή του με το κλαρίνο στην ηλικία των 11 ετών, σε πείσμα της άρνησης του πατέρα του (δεν ήθελε να γίνει κλαρινίστας) ο οποίος ήταν επίσης μουσικός. Μαθήτευσε δίπλα στον Φίλιππα Ρούντα με την βοήθεια του οποίου έκανε και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην ηλικία αυτή. Το 1960 μεταναστεύει στην Αμερική όπου παραμένει αρκετά χρόνια και διαδίδει την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας. Το 1979 επιστρέφει στην Ελλάδα και εγκαθίσταται στην Αθήνα. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις με γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Ross Daly, και πολλοί άλλοι.
Το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Θρακόμελο αποτελείται από τους Στέλιο Ματακάκη (γκάϊντα), Θάνο Καρακατσιάνη (ακορντεόν), Αλέξανδρο Παπουτσή (θρακιώτικη λύρα) και Ηλία Μίσκα (νταούλι). Το σχήμα δημιουργήθηκε από την κοινή τους αγάπη για την παραδοσιακή μουσική της Θράκης, με στόχο να γνωρίσουν στο ευρύτερο κοινό σκοπούς, τραγούδια και μελωδίες της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης. Το όνομα προέρχεται από τις λέξεις μέλος (μελωδία) και Θράκη, και ουσιαστικά σημαίνει η μουσική των Θρακών. Το Θρακόμελο έχει συνεργαστεί με συλλόγους ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ μετρά δεκάδες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο εξωτερικό. Συμμετέχει επίσης σε λαϊκά γλέντια και πανηγύρια καθώς πεποίθηση των μελών του είναι πως εκεί εστιάζεται μια πιο άμεση σχέση-έκφραση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου