Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπακαλιάρος γιαχνί με χορταρικά



Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο παστό σε μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια
½ τσουκνίδες
2 πράσο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
πιπέρι ,πάπρικα

Εκτέλεση συνταγής
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγουμένη, αλλάζοντας 4-5 φορές το νερό του. Την επομένη, τον στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα κολοκυθάκια. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο, αφού τον έχουμε αλευρώσει. Βάζουμε τα κομμάτια του τηγανητού μπακαλιάρου πάνω στα χόρτα που βράζουν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πάπρικα .










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου