Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ληστεία σε σπίτι στα Κούρεντα

Άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι στον συνοικισμό Πετσάλι του Δ.Δ. Κουρέντων του Δήμου Ζίτσας. Το συμβάν έγινε προφανώς την προηγούμενη εβδομάδα αλλά χθες το αντιλήφθηκε ένας από τους λιγοστούς κατοίκους του συνοικισμού (τον χειμώνα κατοικούν στο χωριό μόνιμα γύρω στα 6 άτομα) ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία. Το αστυνομικό τμήμα Ζίτσας αμέσως έστειλε περιπολικό, οι άνδρες του οποίου διενήργησαν επιτόπια έρευνα.
Οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του συνοικισμού παράμερα από τα υπόλοιπα σπίτια παραβιάζοντας μία από τις πόρτες του. Οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν το σπίτι ανάστατο, όλα τα έπιπλα ήταν αναποδογυρισμένα αλλά σύμφωνα με συγγενή των ιδιοκτητών (διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα) δεν έλειπε τίποτα από το σπίτι. Προφανώς οι διαρρήκτες έψαχναν μόνο για χρήματα.


σ.σ: Δεν πήραν ούτε και τα δύο κυνηγετικά όπλα του ιδιοκτήτη που ήταν κρεμασμένα στην θέση τους. Η αστυνομική διεύθυνση Ζίτσας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.


Αυτή είναι η μοίρα των χωριών της Ηπείρου. Η εγκατάλειψη οδηγεί τους αλλοδαπούς αλλά και ημεδαπούς κακοποιούς να εισβάλουν, να ληστεύουν και να καταστρέφουν τις περιουσίες των άτυχων ιδιοκτητών που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις και δεν μπορούν να έρχονται συχνά λόγω της κρίσης να ελέγχουν τα σπίτια τους στα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου