Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ένας ξενώνας τέχνης στο Μαντείο Δωδώνης

Την Ήπειρο την έχουμε όλοι στο μυαλό μας ως ένα χειμερινό προορισμό με αφετηρία τα Ζαγοροχώρια. Η εικόνα που έχουμε μέχρι σήμερα είναι τα πετρόκτιστα σπίτια των χωριών με τους παραδοσιακούς ξενώνες.
 ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΔΑΜΟΠΟΛΟΥ
(adamopoulos@xrimaonline.gr)
Στο Μαντείο του Δήμου Δωδώνης, εκτός από τον παραδοσιακό οικισμό του χωριού, ο επισκέπτης θα αντικρίσει ένα διαφορετικό ξενώνα, που με σεβασμό στο περιβάλλον δημιούργησε η οικογένεια Μιχελή.
Ένα ξενοδοχείο, που από το εξωτερικό του προφίλ κιόλας ο επισκέπτης νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα χώρο τέχνης.
Με τις δημιουργικές του ανησυχίες ο Ευάγγελος Μιχέλης, καλλιτέχνης-διακοσμητής με αρκετά χρόνια στο χώρο της τέχνης, έδωσε το στίγμα του στο art hotel Μυρτάλη.
Τα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν το καθένα το δικό του στυλ, αφιερωμένα σε αρχαιοελληνικά ονόματα, «βλέποντας» όπως το Αρχαίο Μαντείο και το Θέατρο της Δωδώνης.



Όποιος επισκεφτεί τη Μυρτάλη, εκτός από το ξεχωριστό του ξενοδοχείου και τα σπιτικά φαγητά και γλυκά που προσφέρει, έχει να πραγματοποιήσει πολλές δράσεις. Η Κατερίνα Μιχελή, διαχειρίστρια της Μυρτάλης, προσφέρει απλόχερα την αγάπη της για την περιοχή, όπου με περιηγήσεις στα αρχαία αλλά και τα μονοπάτια που έχει χαρτογραφήσει, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές της Ηπείρου.
Κατερίνα Μιχελή
Η αγάπη για τον τόπο καταγωγής μας, την αρχαία Δωδώνη, πλούσια σε ιστορία και φυσική ομορφιά, γέννησε την ιδέα στην οικογένειά μου, να δημιουργήσουμε ένα όμορφο, ξεχωριστό, σύγχρονο και φιλόξενο ξενοδοχείο τέχνης, που θα γινόταν προορισμός για τον κόσμο, δίνοντάς του την ευκαιρία να γνωρίσει τον μαγευτικό τόπο.
Η έντονη ανάγκη μου για την επαφή με τη φύση με γύρισε στις ρίζες μου, για να κάνουμε την ιδέα πραγματικότητα.
Με πηγή έμπνευσης το αρχαιότερο Μαντείο και την ιέρεια Μυρτάλη, ο αδερφός μου V. Michelis,  καλλιτέχνης – διακοσμητής, του έδωσε μορφή.
Η διαμόρφωση των χώρων και ο σχεδιασμός των επίπλων έγιναν από τον ίδιο αποκλειστικά για το ξενοδοχείο, σε ένα μοναδικό πάντρεμα της σύγχρονης αισθητικής με την παράδοση.
Το όραμα έγινε πραγματικότητα το 2007 που λειτούργησε το Art hotel Mirtali.
Το καλλιτεχνικό ξενοδοχείο Μυρτάλη θυμίζει ένα άνετο και φιλικό σπίτι, όπου ο επισκέπτης του μπορεί να χαλαρώσει χαζεύοντας την τέχνη και την απείρου κάλλους Δωδωναία κοιλάδα και να γευτεί τις παραδοσιακές συνταγές, με λαχανικά από το μποστάνι μας και τα αγνά προϊόντα παραγωγής μας, όπως το κρασί, το τσίπουρο, τα λικέρ καθώς και τα γλυκά κουταλιού και τις μαρμελάδες μας.
Οι επισκέπτες του απολαμβάνουν τη διαμονή, ζώντας με σεβασμό την παράδοση μέσα από την πολυτέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου