Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τραχανάς σούπα

Τώρα που άρχισαν τα κρύα οι σούπες είναι μια εύκολη λύση.
Υλικά:

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κρέατος
1 φλυτζάνι τραχανά (αν σας φανεί αραιή η σούπα προσθέστε κι άλλο)
Λίγο ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Πάπρικα

 Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό και πριν ακόμη αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τον τραχανά , λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά το αργότερο η σούπα μας θα είναι έτοιμη. Σερβίρουμε με πάπρικα, αν μας αρέσει και με τυρί φέτα. Αν βράζει το νερό και ρίξουμε τον τραχανά, θα μας φουσκώσει και θα χυθεί, ειδικά αν βράζει σε δυνατή φωτιά, υπάρχει επίσης κίνδυνος να μας δημιουργηθούν σβώλοι τραχανά. 


ΠΗΓΗ: http://fetoula.blogspot.de/2014/11/blog-post_3.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου