Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


Διπλό καρδιάς και μαγκιάς!
Image
Μεγάλη εμφάνιση απ' όλη την ομάδα
Συναρπαστικό ντέρμπι διεξήχθη στην Κέρκυρα το απόγευμα του Σαββάτου, με τον ΠΑΣ να παίρνει διπλό καρδιάς, αφού πρώτα πέρασε από σαράντα κύματα, που δεν απέχει πολύ και από την κυριολεξία, μιας και από το πρωί φυσούσαν 10 μποφόρ στο Ιόνιο! Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη με έξυπνο στήσιμο στο πρώτο μέρος πέτυχαν δύο καταπληκτικά γκολ, αλλά οι αναγκαστικές αλλαγές των Βάντερσον και Ντε Βινσέντι τον έβαλαν σε περιπέτειες στο β' μέρος, αφού χάθηκε η «χημεία», η Κέρκυρα από την πλευρά της ανέβασε την πίεσή της και παραλίγο να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Πολλά τα διαφορετικά σημεία-κλειδιά του αγώνα. Καταρχάς τα δύο υπέροχα γκολ των Ζαραδούκα και Μπεσέρα «ζωγράφισαν» στην 20η αγωνιστική, αλλά από εκεί και πέρα το γρήγορο γκολ της Κέρκυρας στην επανάληψη, η αποβολή του Λίλα, το χαμένο πέναλτι του Γραμμόζη και το τρομερό μπουρίνι μετά το 70', διαμόρφωσαν το σκηνικό ενός πραγματικού ντέρμπι.
Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά τα πράγματα. Ο ΠΑΣ μπήκε νωθρά για ένα πεντάλεπτο, αλλά από εκεί πέρα ήλεγξε το ρυθμό, δεν δέχτηκε πίεση αμυντικά, με τους Κώτσιος και Πατσατζόγλου να «καθαρίζουν» τα πάντα. Και φτάνουμε στο 20' όπου μία εκπληκτική αλλαγή παιχνιδιού από τον Ντε Βινσέντι βρήκε τον Βάντερσον μόνο του να κάνει κούρσα από τα αριστερά να βγάζει σέντρα διαβήτη για τον Ζαραδούκα που στην κίνηση πλάσαρε διαγώνια πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ.
Το άγχος βάρυνε τα πόδια των παικτών της Κέρκυρας που συν τοις άλλοις είχαν και τη μουρμούρα της κερκίδας που εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε το 0-2 στο 42' και πάλι μ' ένα γκολ κλάσης σε δημιουργία και τελείωμα. Οι Ντε Βινσέντι, Πάντος και Μπεσέρα συνδυάστηκαν καταπληκτικά και ο Αργεντίνιος με ανεπανάληπτης ομορφιάς πλασέ στο «παραθυράκι» του Γκαλίνοβιτς άρχισε να προδιαγράφει τη μεγάλη νίκη.
Στο β' μέρος, πάντως, το κουμπί... δεν γύρισε πολύ. Το ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αναγκαστικές αλλαγές και σαν να μην έφτανε αυτό η Κέρκυρα σκόραρε στο 55' με τον Καλαντζή δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ προσπάθησε στο 68' να κάνει το 1-3 και να τελειώσει το ματς, αλλά το ωραίο πλασέ του Μπεσέρα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Γκαλινοβιτς και δεν ήθελε και πολύ μετά να χάσει την αυτοκυριαρχία του, όταν βρήκε μπροστά του ένα ακόμα πρόβλημα, με τον Λίλα να αποβάλλεται στο 69' από τον Κουκουλάκη με 2η κίτρινη. Από το σημείο αυτό ξεκίνησε κι ένα πολύ δυνατό μπουρίνι που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να επιφυλάξει παγίδες για τις δύο ομάδες.
Στο 77' έγινε η φάση του αγώνα όταν ο Πάντος ανέτρεψε τον Μάρτιν κάνοντας ένα πέναλτι που τελικώς δεν στοίχισε, αφού ο Κηπουρός αποφάσισε να χαρίσει ένα πολύτιμο «τρίποντο» με μια μεγάλη απόκρουση στην εκτέλεση του Γραμμόζη. Ήταν το σημείο στο οποίο ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αφού η απώλεια του πέναλτι «σκότωσε» του παίκτες του Γκράθια. Στη φάση αυτή ο Πάντος αντίκρισε κίτρινη, συμπλήρωσε 10 και θα λείψει από 2 ακόμα ματς της ομάδας, όπως θα λείψει υποχρεωτικά με τον Πανιώνιο ο Λίλα.
Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε μια τεράστια ανάσα, συσπείρωσε την ομάδα με τον τρόπο που επιτεύχθηκε, αλλά ακόμα δεν κρίθηκε τίποτα. Βγαίνει η δουλειά του Αναστασιάδη, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Η νίκη του Λεβαδειακού επί του Παναθηναϊκού προσγειώνει αμέσως τους «κυανόλευκους» που θα πρέπει να πανηγυρίσουν σήμερα τη νίκη τους, αλλά από αύριο πρέπει να ριχτούν στη μάχη για το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο κι εκεί η ομάδα παίζει έναν ακόμα τελικό.
Τα πανηγύρια ας τελειώσουν σήμερα και σε καμία περίπτωση να μην χαθεί το μέτρο στη χαρά της νίκης.
Σπουδαία εμφάνιση από πλευράς ΠΑΕ έκαναν ο Κηπουρός που ανακηρύχθηκε MVP, οι Κώτσιος και Πατσατζόγλου, ο Μπεσέρα και ο Ζαραδούκας. Από τις λίγες φορές που δεν ξέρεις για ποιον παίκτη να πεις τα περισσότερα θετικά. Και οι υπόλοιποι υπερέβαλαν εαυτούς.  
Τον διαιτητή Κουκουλάκη πριν τον αγώνα τον θεωρούσαμε ιδανικό για να βγάλει εις πέρας το δύσκολο αυτό ματς, αλλά απέδειξε ότι είναι λίγος και επικίνδυνος. Στο πρώτο μέρος ήταν πιο συγκρατημένος, αλλά στην επανάληψη τα έδωσε όλα ο άνθρωπος για να το φέρει «Χ». Το πέναλτι υπέρ του δέοντος αυστηρό, ενώ τα φάουλ γύρω από την περιοχή παραλίγο να φέρουν το αποτέλεσμα που διακαώς επιθυμούσε.

ΠΗΓΗ: http://www.super-fm.gr/content/view/10168/50/lang,el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου